TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Implicarea statelor în procesul de formare a normelor juridice internaționale 978-606-39-1160-6
Vezi
galerie

Implicarea statelor în procesul de formare a normelor juridice internaționale

de Dumitrița Florea

Titlu apărut în colecția Monografii la Universul Juridic

Id: #427741

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Răspundere și sancțiuni internaționale
 

Descriere produs

Lucrarea intitulată „Implicarea statelor în procesul de formare a normelor juridice internaționale. Răspundere și sancțiuni internaționale” reprezintă o continuare a volumului „Particularitățile creării și aplicării de către state a normelor de drept internațional public” și completează analiza rolului statului la formarea normelor juridice internaționale.

 

Acest demers științific face parte integrantă din doctrina dreptului internațional și detaliază probleme legate de modalitățile de creare și aplicare a normelor dreptului internațional public și participarea statelor suverane la procesul de creare a normelor juridice internaționale.

 

În prezent, asistăm la o transformare a regulilor internaționale, fapt care generează observarea și analiza dinamicii relațiilor internaționale îndeaproape. Este aproape imposibil să avem o bună înțelegere a statutului actual al dreptului internațional și a rolului său, fără să plasăm evoluția lui în cadrul societății internaționale, care constituie de fapt mediul său natural. Societatea internațională înglobează o pluralitate de elemente componente care își caută unitatea, dincolo de diversitatea lor, atât la nivelul statelor, cât și la toate nivelurile activității umane.

 

Abordarea temei este actuală și se impune în noul context al relațiilor internaționale tensionate care reverberează în întreaga comunitate internațională datorită tensiunilor create de unii actori ai dreptului internațional. În plus, lucrarea reliefează importanța principiilor fundamentale ale dreptului internațional public, rolul statelor în crearea normelor juridice internaționale, instituirea răspunderii pentru încălcarea normelor și principiilor dreptului internațional și regimul aplicării sancțiunilor internaționale în cazul nerespectării de către subiecții de drept internațional a normelor internaționale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dumitrița Florea

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 978-606-39-1160-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 350

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Dumitrița Florea
Dumitrița Florea
Autor

Dumitrița Florea s-a născut în anul 1975 la Vatra Dornei, România, este om de li...

vezi autor