TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Riscuri din inconștient TR-DMM-RISCDI-18-N-001
Riscuri din inconștient
Vezi
galerie

Riscuri din inconștient

de Donald M. Marcus

Titlu apărut în colecția Psihologie-Psihoterapie la Trei

Id: #252294

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Când două personalităţi intră la un nivel inconştient într-o relaţie afectivă, aşa cum se întâmplă în psihanalizele bune, turbulenţele emoţionale sunt inevitabile și pot fi atât de periculoase, încât oricare dintre participanţi, sau ambii, îşi poate dori să încheie fie printr-o acţiune, fie prin întreruperea relaţiei. Cazul prezentat în această carte este unul în care ambele părţi şi-au asumat riscurile necesare pentru menţinerea legăturii, iar tocmai aceste riscuri au fost cele care par să fi fost responsabile pentru rezultatul extraordinar de bun al analizei. Materialul din această lucrare este o încercare de a exprima esenţa acestei experienţe aşa cum a fost trăită, din punctul de vedere al celor doi, psihanalist şi pacientă. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Donald M. Marcus

Traducător: C. Talmazan Andreea

Data apariției: martie 2018

Titlu original: Taking risks from the unconscious a psychoalaysis from both sides of the couch

ISBN: 978-606-719-903-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: terapie

 

Opinii editoriale

Dar cum rămâne cu inconştientul analistului? Câtă încredere poţi să ai în el? Aceasta este o chestiune individuală, care poate fi rezolvată doar prin experienţă. Pot să descriu soluţia mea, care ar putea fi general valabilă, însă fiecare analist poate afla răspunsul doar prin practica personală. Din experienţa mea pot spune că, de fiecare dată când răspund din inconştient, indiferent cât de riscant poate fi în acel moment, răspunsul meu are întotdeauna legătură cu pacientul într-un mod care este important pentru acesta din urmă. Acest fapt s-a dovedit adevărat indiferent dacă înţelegeam sau nu ce voia inconştientul meu să spună.

Donald M. Marcus

Analiza cu dr-ul Marcus a fost un succes pentru că, încă de la început, el şi-a demonstrat credinţa în trăirea prezentă, aşteptând să apară între noi acel proces inconştient, necunoscut, „fără amintire sau dorinţă". Astfel, deseori el a adus în atenţie experienţe senzoriale sau afective recepţionate pe o „lungime de undă" aflată sub pragul conştientului şi care se adresau în mod direct nevoilor mele inconştiente. Această interacţiune receptivă a sporit credinţa mea atât în metoda noastră, cât şi în capacitatea stranie a dr-ului Marcus de a „sesiza" adevărul experienţei mele. El şi-a permis să se scufunde, împreună cu mine, în profunzimi de nepătruns, pe măsură ce păşeam în zonele neumblate ale transferului şi contratransferului.