TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Oameni obișnuiți
Vezi
galerie

Oameni obișnuiți

de Diana Evans

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #423777

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pe fundalul istoricei victorii electorale a lui Barack Obama din 2008, cartea este un studiu intim și captivant despre identitate și paternitate, sex și suferință, prietenie și maturizare, precum și despre arhitectura fragilă a iubirii în secolul XXI.

 

Cu un stil scriitoricesc aparte și o coloană sonoră irezistibilă, Diana Evans scrie povestea vieților noastre, a acelor momente care amenință să ne dărâme.

 

Romanul surprinde un an din viața a două cupluri londoneze, un an de criză conjugală. Într-o casă strâmbă din sudul Londrei, Melissa simte din ce în ce mai mult că este definită doar de maternitate, în timp ce Michael deplânge trecutul fior al poveștii lor de dragoste. În suburbiile Londrei, aspirația lui Stephanie de a trăi o viață așezată, departe de agitația capitalei, nu se împacă deloc cu nevoia lui Damian de a-și reconfigura viața în siajul morții tatălui său. Prieteni vechi din anii în care pasiunea părea nemuritoare, cuplurile au ținut legătura, dar, pe parcurs, limita dintre ceea ce este posibil și ceea ce este permis se estompează.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Diana Evans

Traducător: Oana Zamfirache

Data apariției: mai 2022

Titlu original: Ordinary People

ISBN: 978-606-44-1154-9

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: identitate, prietenie, sexualitate, societate

 

Opinii editoriale

Diana Evans a creat cu măiestrie o frumoasă și nuanțată poveste despre dragoste, pierdere și salvare. Având un stil convingător și o intuiție extraordinară în legătură cu problemele cu care ne întâmpină viața, ea s-a impus ca o voce memorabilă.

Nicole Dennis-Benn

Evans creează un portret realist al cuplurilor care se luptă să-și redefinească relația. Cititorii care caută explorări atente ale dinamicii relațiilor vor găsi multe subiecte asupra cărora să mediteze.

Publishers Weekly

Pentru privirea panoramică asupra unei Londre haotice și extrem de variate, Evans a fost comparată cu Dickens, însă prin modul în care a împletit elementul comunitar cu cel particular, esențialul cu banalul, ghidul ei spiritual rămâne Tolstoi.

Katy Waldman

„Oameni obișnuiți oferă un tablou veridic al clasei de mijloc britanice de culoare, cu o răsturnare de situație în actul final.

The New Yorker
Diana Evans
Diana Evans
Autor

Diana Evans este o scriitoare britanică de origine anglo-nigeriană. Primele sale...

vezi autor
Oana Zamfirache
Oana Zamfirache
Traducător

Oana Zamfirache a obținut titlul de doctor în filozofie cu o teză despre feminis...

vezi autor