TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Exodul, revăzut
Exodul, revăzut
Vezi
galerie

Exodul, revăzut

de Deborah Feldman

Titlu apărut în colecția Fiction Connection Memoir la Trei

Id: #422235

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Călătoria mea neortodoxă către Berlin
 

Descriere produs

Continuarea bestsellerului Neortodox

Forma finală a continuării la Neortodox (cartea aflată la baza seriei Netflix cu același nume), Exodul, revăzut spune poves­tea anilor de după plecarea lui Deborah Feldman din secta Satmar.

În 2009, la 23 de ani, și-a luat băiețelul și a fugit de rădăci­nile ei hasidice, căutând o viață mai bună, departe de opri­marea și izolarea din copilărie. Noul periplu este începutul unei noi vieți, ca mamă singură, refugiată religioasă și fe­meie independentă aflată în căutarea unui loc care să-i dea sentimentul apartenenței.

Exodul a fost publicat în 2014, însă Exodul, revăzut conține adăugiri semnificative, care descriu traseul parcurs pentru a se redescoperi și a găsi un cămin adevărat. Inițial, Deborah Feldman a plecat din New York ca să exploreze America, dar a ajuns în cele din urmă în Europa, unde a refăcut pașii buni­cii ei în timpul Holocaustului.

Exodul, revăzut este o analiză profund mișcătoare a naturii memoriei și a traumei generațiilor, dar și a reconcilierii cu sine și cu lumea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Deborah Feldman

Traducător: Smaranda Nistor

Data apariției: aprilie 2022

ISBN: 9786064013323

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

Exodul, revăzut te intrigă și îți oferă satisfacție intelectuală (…) Cartea ridică întrebări grele, care sunt importante pentru multă lume.

The Washington Post

Unele dintre cele mai impresionante scene sunt cele în care Feldman reface pașii străbunelor ei în Ungaria și se confruntă cu antisemitismul Europei contemporane.

New York Times Book Review

Periplul lui Feldman este categoric și explicit evreiesc, dar nevoia dureroasă de a găsi o comunitate primitoare și un sentiment al individualității este ceva cu care pot să se identifice cititori din toate categoriile.

Booklist

O carte de memorii captivantă, care-și va găsi un public larg.

Library Rears
Deborah Feldman
Deborah Feldman
Autor

Deborah Feldman s-a născut și a crescut în comunitatea hasidică din Williamsburg...

vezi autor