TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Contracte bancare - 2022 9786063910104
Vezi
galerie

Contracte bancare - 2022

de Dan Velicu

Titlu apărut în colecția II. Cursuri universitare la Universul Juridic

Id: #422575

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Până la adoptarea actualului Cod civil, contractele bancare au reprezentat o categorie de contracte nenumite, în pofida unei jurisprudențe și a unei doctrine care le recunosc individualitatea de cel puțin un secol.

 

Actualul Cod civil a recunoscut caracterul autonom al contractelor bancare și a reglementat drepturile și obligațiile generate de acestea.

 

Deși, cu siguranță, recunoașterea autonomiei a constituit un pas înainte, abordarea autorilor Codului civil a fost cel puțin defazată, dacă nu eronată, întrucât, pe de o parte, anumite contracte bancare au fost reglementate numai din perspectiva efectelor juridice, iar, pe de altă parte, alte contracte au fost pur și simplu ignorate (cazul scontului sau al acreditivului bancar).

 

Prezenta lucrare încearcă să dovedească faptul că această categorie de contracte prezintă o certă autonomie și un profil suficient conturat, pe de o parte, iar pe de altă parte, faptul că unele dintre contracte necesită în continuare o atenție sporită din partea legiuitorului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dan Velicu

Data apariției: aprilie 2022

ISBN: 9786063910104

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic