TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Accidentul de muncă
Vezi
galerie

Accidentul de muncă

de Cristina Casian

Titlu apărut în colecția Monografii la Universul Juridic

Id: #429174

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Realități și perspective
 

Descriere produs

Cartea tratează o problemă reală și de actualitate, cu multiple implicații atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în plan social, respectiv a accidentului de muncă, pus în contextul domeniului căruia îi aparține, sănătatea și securitatea în muncă a lucrătorilor.

Cuprinsul lucrării: Fenomenul accidentului de muncă este analizat într-o succesiune logică, pornind de la prezentarea conceptelor de „protecție a muncii”, „securitate și sănătate în muncă”, ,,riscuri sociale și psihosociale” și examinarea situațiilor în care sinuciderea poate fi calificată ca fiind accident de muncă, până la reflectarea acestor fenomene în practică.

Puncte forte: Cartea promovează și o serie de soluții moderne, atât pe plan juridic, prin formularea unor propuneri de lege ferendă, cât și pe plan organizațional, prin prezentarea autoritaților, procedurilor și politicilor interne și europene relevante, și pe plan economic, prin prezentarea unor stimulente economice, pentru prevenirea accidentelor de muncă și reducerea consecințelor pe care acestea le pot produce.

Public țintă: Având în vedere subiectul abordat, prezenta monografie este destinată nu doar practicienilor dreptului, ci și publicului larg.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristina Casian

Data apariției: aprilie 2023

ISBN: 978-606-39-1203-0

Număr pagini: 430

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic