TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Regimul juridic al societăților de servicii de investiții financiare în contextul educației financiare și al digitalizării 978-606-39-1039-5
Vezi
galerie

Regimul juridic al societăților de servicii de investiții financiare în contextul educației financiare și al digitalizării

de Constantin Bucur

Titlu apărut în colecția Monografii la Universul Juridic

Id: #424268

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea vizează, pe de o parte, regimul juridic al Societăților de Servicii de Investiții Financiare (S.S.I.F.), iar, pe de altă parte, o abordare interdisciplinară a acestora din punct de vedere psihologic, economic și sociologic, cu accent pe două fenomene de actualitate ale pieței de capital și, chiar mai mult decât atât, ale societății contemporane: nevoia de digitalizare și nevoia de educație financiară.

 

Din perspectiva structurii lucrării, primele patru capitole sunt dedicate studiului empiric al regimului juridic al S.S.I.F. Astfel, Capitolul I prezintă aspecte care țin de reglementarea, constituirea și autorizarea S.S.I.F., iar Capitolul II privește acționariatul, administrarea și conducerea S.S.I.F. Capitolul III prezintă o serie de aspecte ce țin de raporturile juridice dintre S.S.I.F., clienți și alte entitați, iar Capitolul IV vizează administrarea specială, rezoluția, dizolvarea, lichidarea și insolvența S.S.I.F.

 

Capitolul V analizează, pe de o parte, conexiunile care se pot stabili între potențialul investitor de retail, care și-a însușit un nou set de calități specifice ca urmare a evoluției Internetului, și piața de capital, iar, pe de altă parte, două fenomene de actualitate pe această piață: digitalizarea și educația financiară.

 

Tendința de digitalizare, care se manifestă în prezent, nu poate fi analizată fără un alt fenomen de actualitate, și anume acela al nevoii de educație financiară. Studiul realizat prin intermediul prezentei lucrări, din perspectiva interdisciplinară, a scos în evidență caracterul omniprezent al celor două fenomene evidențiate anterior.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantin Bucur

Data apariției: iunie 2022

ISBN: 978-606-39-1039-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 372

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic