TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ce a făcut marchizul când a aflat
Ce a făcut marchizul când a aflat
Vezi
galerie

Ce a făcut marchizul când a aflat

de Brad Florescu

Titlu apărut în colecția Clasic. Frontiera la Frontiera

Id: #419416

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ce a făcut marchizul când a aflat este o antologie ilustrată de povești ale lumii, semnată de călătorul-povestitor Brad Florescu. Asemenea celorlalte titluri din colecția Frontiera Clasic, cartea de față le propune copiilor o selecție inedită de povești ale lumii, ilustrate și repovestite în cheie modernă.

Cele 18 texte care alcătuiesc cartea pot fi considerate povești pentru copii, fiindcă sunt pline de culoare, de umor, de viețuială și de tâlc. Dar la fel de bine le putem citi și ca oameni mari, ghicind îndărătul culorilor câteva nestemate de înțelepciune perenă, perfect aplicabile vremurilor noastre.

De pildă, povestea care dă titlul cărții ne învață cum să ne raportăm la Breaking News, la momentele în care o veste răspândită fulgerător face pe toată lumea să-și piardă mințile. Din Mortul închipuit, povestea tragicomică a unui tăietor de lemne etiopian, înțelegem cât de departe ne poate duce credința oarbă într-o informație. Când a venit Daivau este o poveste despre puterea fricilor noastre imaginare, iar Ziua când bărbatul s-a îngrijit de casă trasează o frontieră clară între abordarea feminină și cea masculină a problemelor de zi cu zi. Cei trei frățiori descrie o lume dirijată de incompetenți (vă sună familiar?), iar din Maria cea isteață învățăm cum poate fi dezamorsat inteligent arbitrariul tiraniei.




Alte titluri pentru BradFlorescu (autor):
Ce a uitat călătorul (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Brad Florescu

Ilustrator: Matei Alexandrescu

Data apariției: decembrie 2021

ISBN: 9786068986470

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 88

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x25 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: copilărie

Editura: Frontiera

Brad Florescu
Brad Florescu
Autor

Fondator al blogului Tedoo.ro, unul dintre primele portaluri românești de călăto...

vezi autor