TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Daunele morale în asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto 978-606-39-1001-2
Vezi
galerie

Daunele morale în asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto

de Bogdan Ioniță

Titlu apărut în colecția Biblioteca de drept civil și drept procesual civil la Universul Juridic

Id: #428091

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Reglementare și practică judiciară. Evoluții și perspective
 

Descriere produs

Legiuitorul român a lăsat instanțelor judecătorești sarcina de a cuantifica daunele morale cuvenite victimelor accidentelor de circulație. Această libertate a generat o practică neunitară și imprevizibilă în stabilirea daunelor morale, afectându-i pe toți cei implicați (beneficiari ai despăgubirilor, asigurători și chiar instanțe).

În acest context, prezenta lucrare se concentrează asupra jurisprudenței instanțelor din România în stabilirea daunelor morale în cazul asigurării de răspundere civilă auto (RCA) în încercarea de a structura anumite repere în acest domeniu atât de imprevizibil și cu o doză accentuată de subiectivism. În baza unei analize detaliate a jurisprudenței relevante din România din perioada 2012-2019, lucrarea vizează aspecte importante în acest domeniu, de la cuantumul daunelor morale până la principalele reguli și criterii de stabilire a valorii daunelor morale.

În căutarea unor soluții de îmbunătățire a reglementării și practicii actuale de stabilire a cuantumului daunelor morale în cazul asigurării RCA în România, lucrarea prezintă și jurisprudența relevanță a Curții Europene a Drepturilor Omului și a Curții de Justiție a Uniunii Europene, dar și modalitatea de stabilire a daunelor morale în câteva state europene (Marea Britanie, Germania, Italia, Spania și Franța).

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bogdan Ioniță

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 978-606-39-1001-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Bogdan Ioniță
Bogdan Ioniță
Autor

Educație și formare: studii universitare de doctorat, Școala Doctorală Științe E...

vezi autor