TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Donnatela
Donnatela
Vezi
galerie

Donnatela

de Beatris Serediuc

Titlu apărut în colecția Ego | Proză la Polirom

Id: #426656

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ajunsă în pragul adolescenței, Donnatela își vede familia destrămându-se sub presiunea problemelor tipice pentru cartierele mărginașe ale orașelor românești din anii ‘90: șomaj, sărăcie, declasare, alcoolism.


Salvarea ei din abjecția cotidianului stă în poezie, grație căreia trăiește scurte momente de evadare, când „se extrage din realitate”, înălțându-se deasupra ființelor și lucrurilor ce o înconjoară. În ziua în care mătușa sa și patroana familiei sale, Florentina, îi găsește „agenda muncitorească de scris poezii” și o ridiculizează, Donnatela își arde textele și devine o adolescentă rebelă care își va trăi, asemenea tuturor oamenilor, inițierea în viața pământească. Povestea ei seduce îndeosebi prin îmbinarea de candoare și brutalitate, de umor benign și ironie distrugătoare în zugrăvirea tribulațiilor eroinei ce-și caută propria cale în mijlocul unei lumi în derută.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Beatris Serediuc

Data apariției: noiembrie 2022

ISBN: 978-973-46-9203-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: pasiune, societate, familie

 

Din blogul Cartepedia

Cezara Dima Cezara Dima

,,Conceptul de anti-bildungsroman a devenit foarte popular în România, cele mai multe romane de acest fel axându-se pe copilăriile confuze și singuratice petrecute în postcomunism, cauzate de schimbăril......“

citește mai mult
Beatris Serediuc
Beatris Serediuc
Autor

Beatris Serediuc (n. 1981, Timișoara) a absolvit Facultatea de Științe Politice,...

vezi autor