TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Revocarea actului administrativ
Vezi
galerie

Revocarea actului administrativ

de Aurora Damcali

Titlu apărut în colecția Monografii la Universul Juridic

Id: #429183

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea abordează o instituție juridică cu o semnificație deosebită atât pentru dreptul administrativ, cât și pentru drept în general și, am putea spune, pentru ordinea juridică dintr-un stat, reverberând, astfel, în activitatea puterii judecătorești și a Curții Constituționale.

Revocarea reprezintă o dimensiune a regimului juridic administrativ cu caracter de principiu, de care se leagă activitatea administrației în ansamblul său, inclusiv dreptul la o bună administrare.

 

Cuprinsul lucrării: Lucrarea este structurată în patru titluri. Primul titlu este unul introductiv în care sunt prezentate o serie de aspecte generale cu privire la actul administrativ. Al doilea titlu analizează instituția revocării privită ca principiu al regimului juridic al actelor administrative. Titlul al treilea abordează problematica revocării în sistemul de drept european. Ultimul titlu este alcătuit dintr-o analiză a instituției revocării actelor administrative în sistemele naționale ale unor state membre ale Uniunii Europene.

 

Puncte forte: Instituția revocării actului administrativ este analizată atât din perspectiva dreptului național, cât și din perspectiva dreptului comparat, autoarea oprindu-se asupra sistemelor de drept din Franța, Germania, Italia, Spania și Marele Ducat de Luxemburg.

 

Public țintă: Având în vedere subiectul abordat, prezenta monografie este destinată nu doar practicienilor dreptului, ci și publicului larg.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aurora Damcali

Data apariției: martie 2023

ISBN: 978-606-39-1182-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic