TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Haiku. Caiet de exerciții 978-606-26-1857-5
Vezi
galerie

Haiku. Caiet de exerciții

de Aurica Văceanu

Id: #435511

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Haiku - Caiet de exerciții face parte dintr-un amplu proiect: Haiku în educație ce cuprinde un manual de haiku, deja publicat: 1. Experiența inițierii haiku (Delfinul, 2018); 2. Haiku și haibun - Caiet de exerciții, pentru gimnaziu (Clasele a VI-a și a VII-a); 3. Tanka, haiku și renku - Caiet de exerciții pentru colegiu/liceu teoretic și tehnic (Clasele a IX-a și a X-a).

 

Caietul cuprinde trei părți. Prima parte înscrie exerciții de inițiere în haiku: lectură și identificare a trăsăturilor haikuului (structura și conținutul ideatic, imaginarul poetic; părți de vorbire prezente în structura unui haiku; norme și restricții în scrierea acestui micropoem). Partea a doua propune tipuri de evaluare finală: întocmirea unui portofoliu, ce va trebui să cuprindă schema structurii haikuului; 2-4 fișe cu lucrări haiku-haiga/foto-haiku, autori japonezi, străini sau români; comentariul simplu a 1-2 haikuuri, autori japonezi, români sau proprii; fotografii de la activități/ateliere de haiku; un pliant cu 3-5 haikuuri personale reușite și un CV de 30-40 de cuvinte. Partea a treia notează: „Știați că…”; „Câteva sugestii pentru învățământul primar”; „Glosar”; „Rebus”; „Bibliografie selectivă”, ce vor completa tabloul semnelor provocatoare ca argument în sprijinul publicării acestui instrument de muncă intelectuală pentru o activitate extracurriculară.

 

Caietul se adresează elevilor de clasa a VI-a și a VII-a, ca beneficiari, și poate fi folosit în cadrul unui Curs opțional, la Cercul/Cenaclul literar, la o Școală de vară sau în cadrul programelor extracurriculare: Școala altfel, After school sau Săptămâna verde, Săptămâna pentru schi etc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aurica Văceanu

Data apariției: martie 2024

ISBN: 978-606-26-1857-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 84

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria

Teme: Cultură, şcoală