TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Adevărul gol și alte povestiri (audiobook) HM-RZV-AGIAPA-08-N-001
Adevărul gol și alte povestiri (audiobook)
Vezi
galerie

Adevărul gol și alte povestiri (audiobook)

de Anton Pavlovici Cehov

Titlu apărut în colecția Audiofiction la Humanitas Multimedia

Id: #257095

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Răzvan Vasilescu citind poveștirile lui Cehov, sensibile și pline de umor, despre oameni simpli și întâmplările lor complicate, pare că vine chiar din secolul XIX. Și nu vine singur, aduce cu șine un arhivar devenit celebru cu ocazia unui accident provocat de beție, o guvernantă mototoală care este supusă unui test cinic, un funcționar care, împins de aburii beției, îi cere socoteală fostului sau șef, un bătrân demn și important nevoit să solicite ajutor pentru nepotul sau neispravit, un funcționar sfrijit care se ploconește în față fostului sau coleg, ajuns om mare, o actriță ingenuă care așteaptă declarația unui comic sâcâit însă de lipsă unui pahar de vodcă, un contraamiral care este invitat la o nuntă doar datorită rangului sau, un croitor care trăiește din hazul amintirilor, acceptându-și resemnat umilință de dragul lor, un răufăcător inocent care nu înțelege ce fatalitate l-a adus în sală de judecată.

Cehov oferă spre delectare deznodăminte neverosimile, tulburare și incertitudine, concluzii eronate sau detalii încântătoare de atmosferă. Sunt îndeajuns de sensibile pentru a va înduioșa, veți fi încântați de înflăcărarea cu care Cehov își pune personajele în situații complicate, veți aprecia ironia fină a dialogurilor și veți râde cu poftă.



Vocea lui Răzvan Vasilescu și savoarea textului cehovian nu vor lasă rece nici un ascultător.

 

Durată: 1 oră și 1 minut

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anton Pavlovici Cehov

Traducător: Anda Boldur

Lectură audiobook: Răzvan Vasilescu

Data apariției: ianuarie 2008

ISBN: 978-973-1709-78-9

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x12 cm

Editura: Humanitas Multimedia

Teme: umor

 

Opinii editoriale

„Pasiunea lui Răzvan Vasilescu pentru Cehov ne îngăduie să ne reîntâlnim cu deosebitul talent al scriitorului de a cuprinde în câteva rânduri în scurtele sale povestiri portretul unor oameni, viață lor, ridicolul și uneori tragedia lor.”

Liviu Ciulei
Anton Pavlovici Cehov
Anton Pavlovici Cehov
Autor

Anton Pavlovici Cehov, una dintre cele mai marcante figuri ale literaturii ruse...

vezi autor