TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Înapoi la Monica Lovinescu
Înapoi la Monica Lovinescu
Vezi
galerie

Înapoi la Monica Lovinescu

de Angela Furtună

Titlu apărut în colecția Memoria. Integral la Integral

Id: #420677

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Monica Lovinescu a fost una dintre aceste voci de intelectual și de scriitor care a criticat transparent, a vorbit și a creat bun gust prin critică literară și prin cultură majoră. A apărat libertatea pentru Cetate, având deschidere atât către români, cât și către mediile internaționale.

Dar dacă în trecut a fost vânată pentru că nu convenea Dictatorului, astăzi i se pune, din nou, surdină, pentru că modelul ei critic de libertate a devenit indezirabil și pentru dictatorii de modă nouă, în a căror suită cară trena, din nou, mulți intelectuali și mulți scriitori de curte.

Șirul lor de tranzacții și de complicități non-etice le apără pozițiile personale privilegiate în taxinomiile oficiale, deși au un efect dezastruos pentru problemele normative ale societății. Civilizația axiologică românească poate să mai aștepte, căci merge și așa.

Controversele actuale dintre intelectualii critici și intelectualii organici nu produc altceva decât zgomot, în timp ce imaginea publică a intelectualului se rostogolește către rigole, sub pașii zglobii ai noilor generații, în marșul lor mai departe, fără intelectuali.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Angela Furtună

Data apariției: februarie 2022

ISBN: 9786069926376

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 340

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Integral

Teme: Cultură