TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Inegalitate de oportunități educaționale și mecanisme de înscriere în învățământul preuniversitar românesc 978-606-26-1581-9
Vezi
galerie

Inegalitate de oportunități educaționale și mecanisme de înscriere în învățământul preuniversitar românesc

de Andreea Gheba

Titlu apărut în colecția Științe politice. Pro Universitaria la Pro Universitaria

Id: #424776

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Obiectivul principal al lucrării este de a analiza o componentă a sistemului educațional românesc și anume efectele interacțiunii dintre principiul proximității în procesul de înscriere în învățământul primar și gimnazial și mecanismul de admitere la liceu.

 

Lucrarea se adresează celor interesați de politicile educaționale și inegalitățile sociale, axându-se pe modalitatea în care este organizat sistemul educațional și consecințele acestor tipuri de politici și decizii pentru parcursul educațional al elevilor/elevelor.

 

În acest sens, în lucrare este prezentat un studiu de caz care ilustrează relația între școala de proveniență a unui elev/unei eleve și tipul de liceu la care este admis/a în Municipiul București.

 

Relevanța subiectului decurge din faptul că modalitatea în care este structurat sistemul de înscriere în preuniversitar are consecințe importate asupra parcursului educațional al elevilor/elevelor, ridicându-se problema asigurării principiului echității, unul din principiile care stau la baza funcționarii sistemul educațional românesc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andreea Gheba

Data apariției: iunie 2022

ISBN: 978-606-26-1581-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 227

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria

Teme: societate, Cultură