TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Incontinența urinară de efort
Incontinența urinară de efort
Vezi
galerie

Incontinența urinară de efort

de Gheorghe Peltecu, George Iancu, Anca Maria Panaitescu, Nicolae Gică

Id: #424753

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Incontinența urinară este o afecțiune foarte frecvent întâlnită în rândul femeilor. Incidența acesteia este dificil de estimat deoarece o mică proporție a femeilor suferinde apelează la medic și o proporție și mai mică consultă un specialist pentru evaluare și tratament.

 

Motivele reticenței față de examinarea medicală sunt multiple, printre ele remarcându-se pudoarea, lipsa cunoștințelor despre posibilitățile terapeutice și teama de opțiunea chirurgicală. Incontinența urinară de efort nu este asociată cu creșterea mortalității, dar reprezintă o afecțiune care poate modifica profund calitatea vieții personale și sociale a unei femei.

 

Monografia coordonată de Profesorul Peltecu și colaboratorii săi reprezintă o realizare remarcabilă. Cartea reprezintă o abordare completă a acestei patologii, debutând cu aspectele embriologice, anatomice și fiziologice, continuând cu evaluarea pacientei și diagnosticul paraclinic, acordând cea mai mare pondere tratamentului chirurgical. Sunt prezentate detaliat noile tehnici cu bandelete suburetrale montate transobturator și retropubian, colposuspensia Burch și tratamentul cu bandă autologă din fascia mușchilor drepți abdominali. Capitolul de complicații subliniază ideea că tratamentul chirurgical al acestei afecțiuni nu rezolvă ideal toate cazurile.

 

Monografia abordează și tratamentul incontinenței urinare de efort prin injectarea de agenți volumetrici, precum și cazurile particulare de incontinență urinară de efort recidivată sau asociată cu prolaps genital. Întrucât incontinența urinară de efort poate fi asociată cu imperiozitate micțională, monografia abordează și aspectele terapeutice referitoare la fizioterapie și la terapia farmacologică. Monografia prezintă, de asemenea, terapii moderne ale incontinenței urinare prin neuromodularea sacrată și stimularea nervului tibial posterior, incluzând și injectarea de toxină botulinică. Tratamentul infecției urinare, adesea asociată incontinenței, este prezentat într-o formă modernă și practică.

 

Ultimul capitol al monografiei se adresează unei laturi deosebit de importante și actuale a practicii medicinei contemporane, aceea a aspectelor etice și legale ale relației medic-pacient.

 

Echipa de colaboratori este una de profesioniști. Medicilor români, cei mai mulți fiind cadre didactice la UMF „Carol Davila”, li se alătură specialiști reputați pe plan internațional din Statele Unite (Cleveland Clinic), Marea Britanie (Spitalul St. George’s, Londra) și Austria (Universitatea Graz).

 

Valoarea cărții este dată nu numai de reputația recunoscută a profesioniștilor care au realizat-o, ci și de caracterul său modern, de noutate, de abordarea complex și prezentarea grafică de exceptie. Pentru toate aceste calități, monografia nu poate să lipsească din biblioteca ginecologilor și a urologilor, fiind deosebit de utilă în instruirea în specialitate și în subspecialitatea de uroginecologie. Publicarea acestei monografii reprezintă un eveniment editorial deosebit de important în literatura medicală din România.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gheorghe Peltecu, George Iancu, Anca Maria Panaitescu, Nicolae Gică

Data apariției: iulie 2018

ISBN: 9789732729700

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 303

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Editura Academiei Române