TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Uimire şi cutremur PO-AMN-UIICE2-02-N-001
Uimire şi cutremur
Vezi
galerie

Uimire şi cutremur

de Amélie Nothomb

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #205882

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Marele Premiu pentru roman al Academiei Franceze


Uimire şi cutremur este un roman autobiografic în care autoarea povesteşte un an (1990) din viaţa ei ca angajată a megacompaniei japoneze Yumimoto. Amélie-san, personajul central, are de înfruntat – şi o face cu cel mai rafinat umor – conflictul dintre morala şi practicile de lucru japoneze. Nevoită să servească ceaiul unei delegaţii de la o altă companie, aceasta se descurcă în buna tradiţie japoneză. Rezultatul? Delegaţii găsesc suspectă o femeie din Europa care se comportă ca o japoneză şi, în plus, mai şi înţelege japoneza. Reacţia firmei? Amélie-san este avertizată că nu trebuie să înţeleagă japoneza, că a fost special angajată ca să nu înţeleagă japoneza. „Gafele” sale derivă întotdeauna dintr-un conflict cultural între obiceiurile occidentale şi cele orientale, conflict care constituie şi tema centrală a cărţii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amélie Nothomb

Traducător: Dragoş Bobu

Data apariției: 2002

Titlu original: Stupeur et tremblements

ISBN: 978-973-46-9003-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: conflict, umor

 

Opinii editoriale

Amélie Nothomb impresionează prin estetica propriei apariții fizice: ochii negri, în primul rând, apoi pălăria neagră cu boruri largi, dar și prin romane scrise foarte bine după rețetă: economie maximă a mijloacelor stilistice, fluentă, dramatizare riguroasă, un vârf de cinism, unul de exotic, mult dialog."

Alexandru Matei

Dincolo de tema comună, Japonia de azi, de umorul (demențial, la propriu), romanul dovedește un extraordinar talent de scriitoare și un soi de autoironie distructivă destul de rară la maestrele contemporane ale autoficțiunii."

Simona Sora

Amélie Nothomb este una dintre cel mai bine vândute scriitoare de limba franceză. Cărțile sale au fost traduse în peste douăzeci de limbi și fară nici o excepție toate au devenit bestseller-uri. Meritele i-au fost recunoscute în 1999, când a primit Marele Premiul al Academiei Franceze. În Uimire și cutremur, experiența sistemului nipon a fost mai mult decât bulversantă. Amelie este în afara oricărui profil psihologic european. Misterioasă, jucăușă, enervantă, ascunsă, aparține mai mult psihologiei nipone, greu de decripatat pentru un vestic."

Mihaela Suciu
Amélie Nothomb
Amélie Nothomb
Autor

Amélie Nothomb s‑a născut în 1967 la Kobe (Japonia). Este fiica unui ambasador b...

vezi autor