TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pe țărm
Pe țărm
Vezi
galerie

Pe țărm

de Abdulrazak Gurnah

Titlu apărut în colecția Clasici Litera la Litera

Id: #425874

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Într-o după-amiază de sfârșit de noiembrie, Saleh Omar aterizează pe aeroportul Gatwick venind din Zanzibar, o insulă îndepărtată din Oceanul Indian. Are la el o geantă în care se află avutul său cel mai de preț – o casetă de mahon conținând tămâie. Pe vremuri deținea un magazin de mobilă, avea o casă și era soț și tată. Acum este un solicitant de azil sosit din paradis. Tăcerea este singura lui apărare.

 

În acest timp, Latif Mahmud, un personaj important din trecutul lui Saleh, duce o viață singuratică în apartamentul său din Londra. Când cei doi se întâlnesc într-un orășel englezesc de pe țărmul mării iese la iveală o poveste complexă, o poveste despre dragoste și trădare, despre seducție și posedare, despre oameni încercând din răsputeri să găsească o anume stabilitate în tumultul epocii lor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Abdulrazak Gurnah

Traducător: Andreea Năstase

Data apariției: octombrie 2022

Titlu original: By the Sea

ISBN: 978-606-33-9521-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,7x19,7 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curaj, iubire, supraviețuire, trădare

 

Opinii editoriale

„Dureros de bun... mai mult decât un roman elocvent: unul necesar... rafinat, de o eleganță aparte și captivant de la prima până la ultima pagină.“

Sunday Telegraph

„Povești împletite delicat și dezvăluite treptat, care se desfășoară pe tot globul... un roman uluitor și superb... De la primele rânduri știm că suntem în mâinile unui scriitor autentic, ale unui om care are ceva de spus despre lume.“

The Observer

„O narațiune excepțională... personajele surprind permanent, fiind mai bune, mai tandre, mai curajoase decât și-au închipuit ele însele sau ceilalți.”

Independent on Sunday

„Splendid și emoționant.

Daily Mail
Abdulrazak Gurnah
Abdulrazak Gurnah
Autor

Abdulrazak Gurnah s-a născut în anul 1948 și a fost profesor de limba engleză la...

vezi autor