TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Puterea artei 978‑606‑978‑633‑8
Puterea artei
Vezi
galerie

Puterea artei

de Simon Schama

Titlu apărut în colecția Anansi Mentor la Trei

Id: #433469

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Arta extraordinară are maniere îngrozitoare. Atmosfera tăcută și reverențioasă a galeriei te poate păcăli, făcându-te să crezi despre capodopere că sunt lucruri rafinate, viziuni ce alină, încântă și ademenesc, dar în realitate sunt criminale. Nemiloase și viclene, cele mai mărețe picturi te prind de gât, îți tulbură liniștea sufletească și apoi, în scurt timp, continuă să-ți reconfigureze simțul realității... Puterea artei este puterea surprizei tulburătoare. Chiar și atunci când pare imitativă, arta nu copiază familiaritatea lumii văzute, ci mai degrabă o înlocuiește cu o realitate proprie. Misiunea ei, dincolo de a da la iveală frumusețe, este de a submina banalul. Ceea ce știm sau ne amintim despre apusuri și floarea-soarelui și forma pe care o iau în tablourile lui Turner sau van Gogh par să existe în universuri paralele — și nu e deloc evident care este mai viu, mai real. Este ca și cum echipamentul nostru senzorial a fost resetat. Prin urmare, nu e deloc surprinzător că uneori, într-o stare crescută de tensiune, suntem șocați.” Simon Schama

extinde
 

Detalii produs

Autor: Simon Schama

Traducător: Louis Ulrich

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978‑606‑978‑633‑8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 19x24,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: creativitate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Arta este o minciună care te face să înțelegi adevărul.”

Pablo Picasso

„Succesul cărții Puterea artei nu se datorează celebrității capodoperelor care o inspiră, ci măiestriei cu care autorul ei țese un păienjeniș de mistere în jurul fiecărei opere de artă.”

The New York Times

„Simon Schama ne poartă într-o croazieră prin fantezia unora dintre cei mai celebri pictori ai lumii.”

The Hollywood Reporter

„Cartea lui Simon Schama este o lectură vie, e ca și cum ai urmări un thriller la televizor, la care autorul adaugă propriile reflecții.”

Artnet

„E cu neputință să negi energia intelectuală care curge prin venele acestei cărți. Alături de studiul artei și al artiștilor, Schama aduce și o fărâmă de interpretare care imprimă subiectului precizie și largă respirație. Un comunicator excelent, Simon Schama știe să adauge argumente faptelor, într-un discurs fluent și energic.”

The Independent
Simon Schama
Simon Schama
Autor

Simon Schama este profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și...

vezi autor