TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Primele fobii
Vezi
galerie

Primele fobii

de Antonio Doda

Titlu apărut în colecția Debut la Cartea Românească la Cartea Românească | Art

Id: #423045

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Laureat al premiului special al revistei „Ex Ponto“

 

Pulsând minimalist, primele fobii ale tânărului debutant Antonio Doda sondează straturile freatice ale copilăriei pierdute. Pierdută în sens strict biologic, întrucât poemele își manifestă introspecția cu o nemascată puerilitate, recuperându-i eului locutor inocența de odinioară. Ostilitățile față de maturizarea forțată sunt purtate, non-transgresiv, cu ajutorul unui arsenal evocativ: satul bunicului, tabieturile bunicii, călătoriile urbane de zi cu zi și, în genere, prin tot felul de madlene căutate cu lumânarea. Hora himerelor se încinge odată cu cel de-al doilea ciclu poetic, peste care plutesc semnele septic-degradante ale sanatoriilor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Antonio Doda

Ilustrator: Antonio Doda

Data apariției: mai 2022

ISBN: 9789732333907

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 64

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească | Art

Teme: identitate, societate, suflet

 

Opinii editoriale

În biografia literaturizată a lui Antonio Doda, fiecare zi devine o cutie de rezonanță a fricilor de tot felul. Impregnat de o hipersensibilitate vivantă, universul cinematic din primele fobii se constituie din angoasante călătorii de rutină pe granița dintre trăire și imaginație. O plachetă ce oglindește cu maximum de fidelitate cel mai actual mal du siècle, cel al nativilor digitali.”

Savu Popa

În peisajul poeziei contemporane autohtone dominate de biografism neo-expresionist cool și poetici postumane, Antonio Doda ne invită la o șuetă nemijlocită, ca pe vremuri.

Mihók Tamás
Antonio Doda
Antonio Doda
Autor, ilustrator

Antonio Doda s-a născut în 2001 la Alba Iulia. Debut publicistic la numai optsp...

vezi autor