TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Munții Ciucaș. Hartă de drumeție SF-000-MCHDDM-21-N-004
Munții Ciucaș. Hartă de drumeție
Vezi
galerie

Munții Ciucaș. Hartă de drumeție

Titlu apărut în colecția Munţii Noştri la Schubert & Franzke

Id: #366865

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Munții Ciucaș sunt dovada incontestabilă a măreției monumentelor naturale, motiv pentru care nu puteau să lipsească din colecția Munții Noștri, unde îi puteți găsi sub indicativul MN04.

O drumeție în Munții Ciucaș înseamnă o escapadă printre vîrfuri muntoase frumos sculptate de vânturi și trecerea timpului. Pentru a nu rata nici un obiectiv turistic important, harta Schubert & Franzke vă poate fi un însoțitor loial la drum.

Munţii Ciucaş este o unitate de relief din cadrul Carpaților de Curbură, aparținând de lanțul muntos al Carpaților Orientali. Este situat la est de cursurile superioare ale râurilor Teleajen și Tărlung. Se învecinează cu Munții Tătaru și Munții Siriu la sud-est și est, Depresiunea Întorsurii, Munții Întorsurii la nord și Munții Grohotiș la vest.

Cel mai înalt pisc este Vf. Ciucaș, având altitudinea de 1.954 m. Alte vârfuri sunt Vf. Gropșoarele (1.883 m), Vf. Bratocea (1.844 m) şi Vf. Zăganu (1.817 m). Sunt alcătuiți din două culmi principale, culmea Ciucaș - Bratocea pe aliniamentul SV-NE și culmea Gropşoarele - Zăganu pe direcţia NV-SE, unite prin înșeuarea muntelui Chirușca. Culmea Ciucaș - Bratocea reprezintă partea de vest a masivului, ce se împarte în două compartimente separate de șaua Tigăilor. Culmea Ciucaș reprezintă compartimentul nordic, atingând înălțimea maximă în Vf. Ciucaș (1.954 m), iar culmea Bratocea reprezintă componenta sudică, întinzându-se pe mai bine de 5 km. Culmea Gropşoarele - Zăganu se întinde pe mai bine de 4 km, având un relief mai monoton în partea de nord, înălțimea maximă fiind Vf. Gropșoarele de 1.883 metri.

 

Harta Munţilor Ciucaş poartă indicativul MN04, ceea ce-nseamnă că este al patrulea număr din colecţia „Munţii Noştri”.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere şi s-a tiparit pe hârtie rezistentă la umiditate. Este uşor de citit şi simplu de utilizat datorită stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke şi datorită structurării practice ale informaţiilor. Totul este la îndemână, exact acolo unde este necesar, fiind utilă atât pasionaţilor de drumeţii cât şi profesioniştilor.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu în limbile română şi engleză. Fiecare traseu are o casetă tehnică cu informaţii necesare. Harta conţine şi un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util în măsurarea rapidă a distanţelor pe hartă.

Aplicaţiile disponibile pe platformele iOS şi Android vor risipi aura nostalgică a hărţii, conferind produsului complexitatea tehnică obligatorie secolului în care trăim.

Să vă bucuraţi de această hartă, sus pe culmile însorite ale Munţilor Ciucaş,  scrutând în zare culmile vecine, cele care vor da în curand numele următoarelor hărţi din colecţia „Munţii Noştri”.

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 5948490930467

Copertă: Paperback

Număr pagini: 1

Limbă: Română

Dimensiuni: 10x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Schubert & Franzke