TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Munții Vlădeasa. Hartă de drumeție SF-000-MVHDDM-21-N-001
Munții Vlădeasa. Hartă de drumeție
Vezi
galerie

Munții Vlădeasa. Hartă de drumeție

Titlu apărut în colecția Munţii Noştri la Schubert & Franzke

Id: #366850

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Munţii Vlădeasa reprezintă o grupă montană a Munților Apuseni aparținând de lanțul muntos al Carpaților Occidentali. Cel mai înalt pisc este Vârful Vlădeasa, cu o altitudine de 1.836 m.

Către nord se extind până la râul Crișul Repede. La sud sunt despărțiți de Munții Bihor de o limită formată de Crișul Pietros – Pârâul Boga – Șaua Vărăşoaia – Someşul Cald. Spre vest limita către Munții Pădurea Craiului este Valea Iadei şi Valea Ieduţului, iar spre est sunt mărginiți de culmile situate la est de Valea Săcuieului și Valea Hențului.

Această delimitare este făcută pe baza structurii geologice, care este principala caracteristică de diferențiere a masivului față de unitățile vecine. Masivul este împărțit de văile Drăganului și Hențului în trei mari diviziuni: partea de vest, partea centrală și cea estică.

Munții Vlădeasa sunt fragmentați în trei părți pe direcția N-S de văile Iadului, Drăganului și Săcuieului. Acestea adună apele masivului aproape în totalitate și se varsă în Crișul Repede, înlesnind accesul dinspre nord în inima muntelui. Pe Valea Drăganului se găsește Lacul de acumulare Drăgan (Floroiu), având suprafața de 290 ha și capacitatea de 110 milioane m³.

 

Harta Munţilor Vlădeasa poartă indicativul MN13, ceea ce-nseamnă că este al treisprezecelea număr din colecţia „Munţii Noştri”.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere şi s-a tiparit pe hârtie rezistentă la umiditate. Este uşor de citit şi simplu de utilizat datorită stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke şi datorită structurării practice ale informaţiilor. Totul este la îndemână, exact acolo unde este necesar, fiind utilă atât pasionaţilor de drumeţii cât şi profesioniştilor.

Zona Stâna de Vale apare la o scară mai detaliată: 1 : 40 000.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu în limbile română şi engleză, unele trasee având ataşate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o casetă tehnică conţinând: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcuş total, coborâre totală, timp de parcurgere dus-întors, practicabilitate în funcţie de anotimp etc. Harta conţine şi un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util în măsurarea rapidă a distanţelor pe hartă. Umbrirea şi curbele de nivel scot în evidenţă relieful, uşurând orientarea.

Aplicaţiile disponibile pe platformele iOS şi Android vor risipi aura nostalgică a hărţii, conferind produsului complexitatea tehnică obligatorie secolului în care trăim.

Să vă bucuraţi de această hartă, sus pe culmile însorite ale Munţilor Vlădeasa, scrutând în zare culmile vecine, cele care vor da în curând numele următoarelor hărţi din colecţia „Munţii Noştri”.

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 5948490930245

Copertă: Paperback

Număr pagini: 1

Limbă: Română

Dimensiuni: 10x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Schubert & Franzke