TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Analiza datelor cu Microsoft Excel
Vezi
galerie

Analiza datelor cu Microsoft Excel

de Mihaela Oleksik, Liviu Roșca

Titlu apărut în colecția Informatică. Pro Universitaria la Pro Universitaria

Id: #429417

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Analiza datelor cu Microsoft Excel vă propune o incursiune în lumea instrumentelor Microsoft Excel dedicate analizei statistice a datelor experimentale. Deși Microsoft Excel nu este un software dedicat prelucrării statistice a datelor, răspândirea acestui software și mai ales faptul că acesta conține un set impresionant de funcții și instrumente statistice, grupate într-un add-ins numit Data Analysis, îl recomandă și pentru prelucrarea statistică a datelor experimentale.

 

Cartea se adresează tuturor celor care, având cunoștințe de bază Microsoft Excel, doresc să învețe cum pot utiliza facilitățile oferite de acesta pentru prelucrarea și analiza statistică a datelor, fie acestea date experimentale, date obținute în urma proceselor de producție, sau de cu totul altă natură.

 

Structurată pe 9 capitole și conținând 3 anexe, cartea abordează aspecte fundamentale ale: statisticii descriptive, distribuției probabilităților, statisticii inferențiale, tabelelor pivot, regresiei și corelației liniare, regresiei multiple, testelor ANOVA, seriilor de timp. Cartea se încheie cu un capitol dedicat Controlului calității. Anexele conțin informații despre principalele funcții Microsoft Excel utilizate în carte, despre pachetul Data Analysis și setul de instrumente statistice de care dispune și, în final, un mic dicționar de termeni statistic.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihaela Oleksik, Liviu Roșca

Data apariției: aprilie 2023

ISBN: 978-606-26-1690-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 233

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria

 

Loc în topurile Cartepedia

Mihaela Oleksik
Mihaela Oleksik
Autor

Este șef de lucrări dr. ing. la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. În cadru...

vezi autor
Liviu Roșca
Liviu Roșca
Autor

Este profesor universitar dr. ing. la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. În...

vezi autor