TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iscoditorii HU-ANG-IUADCB-20-N-001
Vezi
galerie

Iscoditorii

de Anne Gisleson

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #314357

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Un an de cugetări, băutură, tristețe și lecturi
 

Descriere produs

San Francisco Chronicle Best Book of the Year 2018.

 

Anne Gisleson și-a pierdut surorile gemene, și-a văzut casa distrusă de uragan și a fost martoră la sfârșitul tatălui ei, răpus de cancer. Alături de Brad, soțul ei, descoperă că și prietenii lor trec prin aceleași crize și încearcă să facă față acelorași traume: moartea celor dragi, căsnicii cu probleme, conflicte cu copiii, cariere nesigure.

 

Împreună alcătuiesc un „club de lectură dedicat crizelor existențiale”: prietenii citesc, iar în ultima joi din fiecare lună se întâlnesc la un pahar de vin și stau de vorbă despre cărțile vindecătoare. Vocile se întrepătrund, de la Ecleziast, Iov sau Iona până la Epicur, de la Shakespeare, Tolstoi sau Kafka până la Joyce, Cheever și poezia postmodernă. Lecturile și conversațiile cu prietenii pe marginea lor o ajută pe Anne să împărtășească, în anul de după moartea tatălui, povestea nespusă a familiei sale. Totul într-un New Orleans devastat de uragan, halucinant și fermecător, care-și caută și el forța de a merge mai departe. Sunt pagini impregnate de suferință, dar și de înțelepciune și, pe alocuri, autoironie, cu deplină sinceritate. Iar această călătorie interioară devine un amestec rar și paradoxal de delicatețe și brutalitate existențială, în care poți răzbate datorită cărților și prieteniei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anne Gisleson

Traducător: Adina Cobuz, Raluca Miheșan

Data apariției: iulie 2020

ISBN: 978-973-506-871-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 282

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: prietenie, Melancolie

 

Opinii editoriale

„Anne Gisleson are un stil cu adevărat extraordinar și ne face părtași la frumusețea bizară a lumii ei.”

Elle

„O poveste seducătoare, în care meditația filozofică se împletește cu revelațiile foarte personale.”

Kirkus Reviews

„Anne Gisleson nu se ferește să abordeze cele mai dificile întrebări ale vieții, îmbinând perfect explorarea unor concepte și scrierea memorialistică. O carte captivantă și ingenioasă.”

Booklist