TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Însemnări zilnice. Volumul al IX-lea (1 ianuarie-31 decembrie 1927) PO-RMA-NZVAI1-12-N-001
Însemnări zilnice. Volumul al IX-lea (1 ianuarie-31 decembrie 1927)
Vezi
galerie

Însemnări zilnice. Volumul al IX-lea (1 ianuarie-31 decembrie 1927)

de Regina Maria a României

Id: #203715

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Anul 1927 a fost marcat de dizolvarea a doua guverne si de disparitia a doua figuri istorice: regele Ferdinand si I.I.C. Bratianu. Lupta pentru putere, tensiunile dintre Casa Regala si partidele politice determinate de dezmostenirea principelui Carol sau de educatia principelui Nicolae, dar si relatiile adesea complicate dintre membrii familiei regale – toate acestea se regasesc in jurnalul reginei Maria, alaturi de intimplari din viata de zi cu zi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Regina Maria a României

Ediţie îngrijită de: Olga‑Silvia Turbatu

Traducător: Sanda Ileana Racoviceanu

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-46-2550-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 456

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Jurnalul Reginei Maria este o sursa nepretuita de informatii despre aceasta importanta personalitate a istoriei nationale. De asemenea, lucrarea aduna si diverse aspecte legate de viata cotidiana a familiei regale, relatiile din sinul acesteia, respectiv relatiile dintre suverani si clasa politica romaneasca."

mai 2012, Historia - Andreea Lupşor

"Insemnarile zilnice ale Reginei Maria ar trebui sa devina lectura obligatorie pentru candidatii la sefia tarii. In special acest al noualea volum, care e de citit si recitit. Maria stie ca nu mai e iubita de popor ca in primii ani, fiindca, admite si ea, nimeni nu e profet in tara sa, dar asta nu-i stirneste ranchiune si nici nu incepe sa-si inchipuie ca romanii n-o merita. Ia lucrurile asa cum sint, e atenta cu toata lumea si mai ales nu loveste pe nimeni pe la spate."

19 aprilie 2012, Caţavencii - Cristian Teodorescu

"Ne aflam in 1927, un an foarte greu, foarte rau, un an de referinta in sensul negativ. Regina Maria este de o plinatate a fiintei, de o jubilatie de a fi fara margini : „Vreau in jurul meu numai dragoste, armonie, frumusete. (…) Vreau sa-mi conduc bine casa, familia, tara, astfel incit toate sa fie un loc ospitalier pentru toata lumea. Vreau ca Romania sa infloreasca, inima mea sa fie inca necesara neamului meu. Vreau sa ajut ca lucrurile sa ramina corecte si sa construiesc in spiritul lui Carol I. Vreau sa fiu folositoare, sa-mi fac datoria. Sint unul dintre cei mai mari prieteni ai acestei tari.”
O lume de altadata, care nu mai traieste decit in fantasmele noastre.

Omul care aduce cartea”, 17 aprilie 2012, Pro Tv - Dan C. Mihăilescu

"Ingenuncheat la picioarele mele, agatat de mine si suspinind ca si cum i s-ar fi rupt inima in piept, era Nicky, am simtit niste brate in jurul gitului meu, am vazut ochii imensi ai Ilenei, fata bucalata a lui Mignon scaldata in lacrimi, Lisabeta, cu parul ei roscat, lung si cu trasaturile, ca intr-o pictura, inghetate intr-o durere muta – toate acestea ca intr-un vis, un vis ingrozitor, dar pasnic, un vis din care stiam ca nu exista trezire... Acea zi a fost cit un an intreg – nu stiu cum am trecut de ea.”

Regina Maria a României
Regina Maria a României
Regina Maria a României
Autor

Regina Maria a României (1875-1938), născută Marie Alexandra Victoria de Saxa-Co...

vezi autor