TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O să vă cam usture PU-ADK-O0SVCU-18-N-001
Vezi
galerie

O să vă cam usture

de Adam Kay

Titlu apărut în colecția Narator la Publica

Id: #253452

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Jurnalele secrete ale unui medic junior
 

Descriere produs

Câștigătoarea a 4 premii National Book Awards (inclusiv Book of the Year 2018)
Tradusă în peste 37 de limbi
Sunday Times number one bestseller timp de un an


Adam Kay a fost medic junior* din 2004 până în 2010, când o experiență dramatică trăită în sala de nașteri l-a făcut să-și reconsidere viitorul. În anii de pregătire medicală a ținut un jurnal, iar O să vă cam usture împletește povești din linia întâi a sistemului de sănătate cu reflecții asupra crizei actuale. Rezultatul este o relatare la prima mână a vieții de medic junior, cu toate bucuriile, suferințele, sacrificiile și birocrația înnebunitoare, dar și o scrisoare de dragoste și de prețuire adresată celor care, la un moment dat, s-ar putea să vă țină viața în mâini.

 

* „Medic junior” se referă la oricine care nu e medic primar. Denumirea creează confuzie, dat fiind că mulți dintre acești „medici juniori” sunt, în fapt, destul de seniori – unii au o vechime de 15 ani, și-au luat doctoratul și diverse alte calificări postuniversitare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adam Kay

Traducător: Cristian Ionescu

Data apariției: martie 2018

Titlu original: This Is Going To Hurt

ISBN: 9786067223163

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Din blogul Cartepedia

Andrei Pârva Andrei Pârva

,,În această carte, subintitulată Jurnalele secrete ale unui medic junior, Adam Kay, fost medic, actualmente scenarist și scriitor, ne prezintă într-o manieră umoristică experiențele sale din timpul exe......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Nu sunt Doctor (în ciuda a ceea ce spun uneori), dar pur și simplu aș prescrie cartea asta oricui. E haioasă de râzi cu lacrimi, tristă de-ți rupe inima în două și îți dă niște informații de culise despre cum e să-ți păstrezi mințile în timp ce-ți faci datoria în tranșeele sistemului nostru public de sănătate, atât de apreciat, dar aflat acum sub asediu. E minunată!

Jonathan Ross

În sfârșit, o imagine reală a vieții chinuite, ilare și, până la urmă, haotice a medicilor juniori, în toată gloria ei plină de stropi de sânge, comedie neagră și inevitabila tristețe. O radiografie de un umor caustic, făcută în detaliu, care dezvăluie multe adevăruri pertinente și umanitatea pe care toți sperăm că doctorii o ascund sub măștile lor impasibile.

Jo Brand

De nelăsat din mână. Trebuie să citiți această carte dacă vă place să citiți, dacă vă place să râdeți sau dacă iubiți sistemul public de sănătate. E un apel imperios, dar care te face în același timp să râzi de-ți iese ceaiul pe nas, să susținem cauza medicilor noștri juniori din toate puterile.

Shappi Khorsandi
Adam Kay
Adam Kay
Autor

Adam Kay a fost medic junior, lucru care speră că este destul de evident de-acum...

vezi autor