TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mai-mult-ca-trecutul 978-973-50-8098-3
Vezi
galerie

Mai-mult-ca-trecutul

de Ana Blandiana

Id: #431541

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Jurnal, 31 august 1988–12 decembrie 1989
 

Descriere produs

Nimeni nu mai are încredere în nimeni, nimeni nu mai este alături de nimeni, o asociere este o utopie, un gest de sprijin al cuiva sau a ceva, aproape de neimaginat. Suntem singuri, cu desăvârșire singuri, nu doar în istorie, ca popor, ci și în eternitate, ca oameni. De aceea, în toată devenirea noastră am reușit numai lucrurile care puteau fi făcute de unul singur (poezia, de exemplu) și am fost jalnici sau pur și simplu inexistenți în domeniile în care ar fi fost nevoie de cea mai elementară asociere sau solidarizare.

 

Tot ce se întâmplă și felul incredibil, ușor suspect, în care se întâmplă par a spune că toată durerea, toată suferința unei jumătăți de secol a fost fără sens. Ceea ce nu pot accepta. Există în mine o convingere subterană, ascunsă, nemărturisită pentru că nu știu cum ar putea fi formulată inteligibil, care îmi spune că nici o suferință nu poate fi zadarnică și că țările care ies acum din întuneric și teroare nu pot, nu trebuie să-și dorească pur și simplu să devină asemenea celor ce nu au fost acolo, că societățile care se inventează acum trebuie să adauge libertății și bunăstării statelor apusene și picăturile de umanitate distilate din suferin?a pe care au îndurat-o.

 

Pentru că cel mai greu dintre toate enormele eforturi la care este supus spiritul creator, într-o lume și într-un timp ca acesta, este acela de a privi cu neînduplecare tot răul, toată urâțenia din jur, găsind în același timp puterea de a descoperi urmele de frumusețe și bine capabile să păstreze vie iubirea care mișcă soarele și celelalte cuvinte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ana Blandiana

Data apariției: august 2023

ISBN: 978-973-50-8098-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 536

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: iubire, singurătate

Ana Blandiana
Ana Blandiana
Autor

Ana Blandiana (nume literar al Otiliei-Valeria Coman, căsătorită Rusan) s-a născ...

vezi autor