TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mușcătura de măr
Mușcătura de măr
Vezi
galerie

Mușcătura de măr

de Adrian Alui Gheorghe, Vlad Alui Gheorghe

Titlu apărut în colecția diaLOGOS la Școala Ardeleană

Id: #430279

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Un dialog monografic (1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2022)
 

Descriere produs

„Un măr plus un măr este egal cu un adevăr! Dulceața mărului, culoarea mărului, puritatea miezului de măr rupt cu dinții, cu buzele, sunt de o senzualitate pe care omul o caută în toate actele viețuirii sale, într-o lume de o infinită frumusețe. Din fericire, frumusețea lumii este la vedere, la suprafață, la îndemână; din nefericire, noi o căutăm, prea adesea, aiurea, în cotloane, în smârcuri.” (ADRIAN ALUI GHEORGHE)

 

„Dialogul nostru nu este, nici într-un caz, un fel de Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie; trăim într-o epocă în care, dacă tatăl nu învață, în același timp, de la fiu, este pierdut. Din acest motiv, întrebările se pot întoarce oricând către cel ce le-a formulat, acesta putând să răspundă la fel de bine, în funcție de cât timp a avut la dispoziție pentru a aduna experiență, amintiri etc.” (VLAD ALUI GHEORGHE)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Alui Gheorghe, Vlad Alui Gheorghe

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-606-314-026-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 420

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

Teme: Cultură

 

Opinii editoriale

„Când Adrian Alui Gheorghe mi-a spus că va publica o carte de dialoguri cu fiul său, ideea m-a entuziasmat. Îmi imaginam un interesant dialog de genul părinți și copii desfășurat pe tema hiatusului dintre generații. A fost destul să citesc prima pagină ca să descopăr că am în față o carte infinit mai complexă, că cei doi protagoniști ai dialogului nu sunt atât un tată și un fiu, cât doi scriitori aparținând unor generații succesive, curiozitatea celui tânăr în legătură cu viața, opera și epoca înaintașului său desfășurându-se nu între granițele biologice sau sentimentale ale unei familii, ci pe câmpul de luptă fără frontiere al istoriei literare și chiar al Istoriei. Este vorba, de fapt, despre o exhaustivă și extrem de nuanțată monografie Adrian Alui Gheorghe (un dialog monografic spune subtitlul cărții!) care reușește să sugereze nu doar un portret al scriitorului, ci și un portret al epocii sale. În timp ce citeam interesantele întrebări, pline de curiozitate și empatie, prin care fiul construia portretul tatălui, mă întrebam ce ar fi dacă, în a doua jumătate a cărții, rolurile s-ar inversa și tatăl ar descoperi portretul și lumea fiului. Nu s-a întâmplat așa, dar s-ar putea întâmpla – sper – într-o carte viitoare.”

ANA BLANDIANA

„Profund și autentic, există un nevăzut al acestei ample conversații ce se revarsă, firesc, blând, asupra celor care, privilegiați desigur, aleg să fie martorii unui asemenea text. Nu este o carte obișnuită de dialog(uri), bornele tematice, fastuoase și generoase, pe care le ating cei doi interlocutori, au valoarea unei transmiteri simbolice de la o generație la alta. Mai mult, este un text fundamental despre viață și despre iubire și – un detaliu nu mai puțin important – despre inițiere. Pentru că, deși aparent e clar, de fapt, nu se știe cine e fiul și cine e tatăl, cine dă și cine primește. Cert este că tatăl și fiul ne dăruiesc o minunăție de carte. Citiți-o cu ochiul minții și cu inima sufletului dumneavoastră!”

CRISTIAN PĂTRĂȘCONIU
Adrian Alui Gheorghe
Adrian Alui Gheorghe
Autor

Adrian Alui Gheorghe (n. 06.07.1958 în Topolița–Grumăzești, jud. Neamț) este fiu...

vezi autor