TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Žerovc Beti
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Beti Žerovc este istoric și teoretician al artei, cu doctorat în istoria artei la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ljubljana, unde predă istoria artei slovene de la 1800 până în prezent și istoria expozițiilor.

Ariile ei de cercetare sunt artele vizuale și sistemul artistic începând cu mijlocul secolului al XIX-lea cu focus pe rolul acestora în societate. În ultimii zece ani, cercetarea ei s-a concentrat în special pe fenomenul curatorului de artă contemporană și pe expoziția de artă contemporană ca mediu. O altă arie de cercetare este arta slovenă de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din secolul al XX-lea, văzută în context central-european cu un interes special mai recent pentru monumentele publice.

Žerovc a coeditat cataloagele de expoziție The Lives of Monuments: World War II and Public Monuments in Slovenia (2018, Moderna galerija Ljubljana) și On the Brink: The Visual Arts in the Kingdom of Yugoslavia (1929-1941) (2019, Moderna galerija Ljubljana).

Cartea ei When Attitudes Become the Norm: The Contemporary Curator and Institutional Art a fost publicată în 2015 și reeditată în 2018 (Archive Books Berlin, IZA Series).