TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Vasile Marineanu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Vasile Marineanu este şeful Centrului de investigaţii sociocomportamentale din Ministerul Apărării Naţionale şi cadru didactic asociat în Departamentul de psihologie al Universităţii din Bucureşti. Este absolvent al Academiei Forţelor Aeriene (1989), al Facultăţii de Psihologie din Universitatea Bucureşti (1996) și al Centrului European pentru Studii Strategice de Securitate „George C. Marshall”, Germania (2001).

Activitatea sa ştiinţifică şi de cercetare include publicaţii şi proiecte în domeniile psihologiei militare, operaţiilor psihologice şi informaţionale, psihologiei clinice şi psihoterapiilor cognitive şi comportamentale. Ca psiholog practician este implicat în activităţi de evaluare şi intervenţie psihologică specializată, fiind psiholog principal cu drept de liberă practică în psihologia muncii, psihologia transporturilor, psihologia clinică şi psihoterapeut autonom de orientare cognitiv-comportamentală.

Are o experienţă de peste 15 ani în domeniul psihologiei operaţionale, dobândită în perioada în care a lucrat la Corpul NATO de Reacţie Rapidă din Valencia, Spania (2005-2008) şi în teatrele de operaţii militare din Bosnia-Herţegovina (1997), Kosovo (2000, 2002, 2004) şi Afganistan (2010).

Din anul 2014, este reprezentant naţional pe probleme de sănătate mentală în cadrul NATO Centre of Excellence for Military Medicine, iar din anul 2015 a devenit membru în Comitetul Director al International Applied Military Psychology Symposium (IAMPS) și membru al Grupului de Cercetare (Research Task Group) în domeniul violenței sexuale din cadrul Panelului Medicină și Factor Uman al Agenției NATO pentru Știință și Tehnologie.