TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Natalia Staicov

 

"Calea mea" catre aceasta carte

"Universul Viu" este prima carte dintr-o serie ce se va intitula "Primele acorduri ale jocului cu margelele de sticla". Aceasta serie reprezinta o sinteza a filosofiei, religiei, astrofizicii, embriologiei, geometriei, matematicii, fizicii, chimiei, teoriei muzicii si simbolismului filosofic al culorilor. Sunt primele acorduri ale unei piese muzicale a naturii, piesa ce poate fi interpretata. In acest mod le poti oferi tinerilor cunoasterea.

Exista o singura lume - a Spiritului-Materiei. Noi, insa, studiem o singura parte a acestui intreg - cea materiala. Deci numai jumatate de cunoastere, exact cat o singura aripa. Si nu putem nici sa zburam, dar nici pe pamant nu vrem sa ramanem. Stiinta sustine ca tot ce exista pe planeta noastra a aparut stocastic. Dupa care formele neinsufletite au evoluat conform legilor fizicii, iar cele insufletite conform legii lui Darwin. Filosofia insa sustine ca orice evolutie se supune legilor divine universale, care pot explica usor multe dintre paradoxalele "de unde si cum" si ca multe din fenomenele fizice nu sunt evenimente intamplatoare, ci apar in baza legilor armoniei universale. Aceste legi au fost pastrate de filosofia eterna.

Am incercat din rasputeri sa gasesc Adevarul. Stiu ca nu e ascuns prea departe. Informatia privind armonia cosmica si felul in care a aparut lumea este imprimata in fiecare celula a organismului nostru. Si fiecare celula raspunde cu bucurie la Adevar. Daca am reusit sa va bucur, inseamna ca ati putea accepta chiar de astazi filosofia eterna... si, astfel, educatia va deveni o binecuvantare.

Natalia Staicov