TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Namkhai Norbu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Renumitul maestru Dzogchen Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche s-a născut în anul 1938 în ținutul Derghe, situat în Tibetul Oriental. De mic copil a fost recunoscut drept reîncarnarea marelui maestru Dzogchen Adzom Drukpa (1842-1924), după care a fost recunoscut de către al XVI-lea Karmapa drept reîncarnarea lui Shabdrung Ngawang Namgyal (1594-1651), primul Dharmaraja al Bhutanului.

Încă din adolescență Chögyal Namkhai Norbu a absolvit în întregime programul riguros de studii tradiționale, primind învățături de la unii dintre cei mai mari maeștrii ai timpului său.

În anul 1955 l-a întâlnit pe Changchub Dorje (1826-1961), principalul său învățător Dzogchen, al cărui mod de viață și fel de a preda au devenit pentru el o sursă permanentă de inspirație.

În anul 1960, ca urmare a deteriorării situației sociale și politice din Tibet, Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche s-a stabilit în Italia, dând curs invitației renumitului orientalist prof. Giuseppe Tucci, contribuind astfel în mod direct la răspândirea culturii tibetane în Occident. La începutul anilor șaizeci a lucrat pentru institutul Ismeo (Istituto per il Medio e l’Estremo Oriente) din Roma, iar mai târziu, între anii 1962-1992, a predat limba și literatură tibetană și mongolă la Istituto Universitario Orientale din Napoli.

Lucrările sale academice dezvăluie o profundă cunoaștere a culturii tibetane, alimentată în mod constant de determinarea sa de nezdruncinat de a păstra în viață extraordinarul patrimoniu cultural al Tibetului.

După ce a predat timp de mai muți ani Yantra Yoga, în urma interesului tot mai mare, Chögyal Namkhai Norbu a început să predea învățături Dzogchen, mai întâi în Italia, iar apoi în toată lumea. În anul 1981 a întemeiat primul centru al Comunității Dzogchen în Arcidosso, Toscana, Italia, cu numele de Merigar.

De-a lungul anilor, mii de oameni din întreaga lume au devenit membri ai Comunității Dzogchen, fiind întemeiate centre în Statele Unite, în diverse țări europene, în America Latină, în Rusia, în Australia și în China. Un asemenea centru al Comunității Dzogchen a fost întemeiat în anul 2007 și în România în localitatea 23 August (Merigar Est).

În anul 1988 Chögyal Namkhai Norbu a fondat organizația ASIA (Associazione per la Solidarieta Internazionale in Asia), o organizație non-guvernamentală, a cărei principală activitate constă în sprijinirea necesităților educaționale și medicale ale populației tibetane. În anul 1989 Chögyal Namkhai Norbu a întemeiat Institutul Shang Shung, care are drept țel păstrarea culturii tibetane prin promovarea și răspândirea cunoașterii acesteia.

Și în zilele noastre Chögyal Namkhai Norbu continuă să călătorească în mod constant în toată lumea, susținând conferințe și retrageri cu participarea a mii de oameni. Începând cu anul 2007 Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche susține în mod regulat seminarii de vară și în România.