TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Mihail Aldașin
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Mihail Aldașin (n. 1958) este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați regizori de animație din Rusia. S-a născut în Tuapse, în fosta Uniune Sovietică. În 1987 a absolvit Institutul de Cinematografie, unde a avut profesori figuri celebre precum Eduard Nazarov, Yuri Norștein și A. Krjanovski.

A scris, regizat și produs filme de animație și scurt metraj care au primit nenumărate premii la festivaluri internaționale. A abordat cu ușurință basme și povești din folclorul rusesc, ca în animațiile „Ivan cel nebun/Про Ивана-дурака” și „Nemuritorul/Бессмертный”, dar și fabule moderne, ca în „Gângănii/Букашки” sau „Puciul/Путч”. Capodopera sa este considerată animația „Crăciunul/Рождество”, o repovestire în manieră fermecat-copilărească a textului evanghelic.

Mihail Aldașin a lucrat în diverse studiouri de animație, printre care celebrul Soyuzmultfilm, unde a fost produs, printre altele, filmul „Maria Mirabela” în perioada sovietică. Aldașin s-a aflat pentru timp de câțiva ani, până în primăvara lui 2017, la conducerea Soyuzmultfilm, încercând să readucă gloria de odinioară a studioului. Problemele de corupție și intervenție ale statului au zădărnicit însă proiectele sale și l-au îndepărtat în mod abrupt de la conducerea studioului. În prezent, are propriul studio de producție și susține cursuri în calitate de director artistic.