TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Lucius Shepard

Lucius Shepard s-a născut în 1947 în Lynchburg, statul Virginia, și a crescut în Florida. La cincisprezece ani s-a hotărât să fugă în Irlanda la bordul unui cargobot. Din acest moment a început să ducă o viață aventuroasă, petrecând mai mulți ani în Europa, Africa de Nord și Asia, și lucrând în diverse locuri: într-o fabrică de țigări în Germania, în bazarul Khan al Khalili din Cairo sau ca bodyguard în Malaga.

Revenit în Statele Unite, Shepard a intrat la Universitatea Carolina de Nord, unde, timp de un semestru, a fost coeditorul publicației Carolina Quarterly. S-a alăturat apoi unei formații de muzică și a petrecut anii ´70 în mare parte cântând rock’n’roll. A avut slujbe din cele mai diferite, de la paznic de noapte la o centrală nucleară, la profesor de spaniolă. În 1980 a participat la Clarion Writers’ Workshop de la Universitatea Michigan și astfel și-a început cariera de scriitor.

A debutat în 1983 cu o povestire pentru ca un an mai târziu să își publice primul său roman. În timpul unei prelungite călătorii în America Centrală, între 1981–1982, a fost corespondent de război în El Salvador.

Textele sale au fost publicate în multe reviste de circulație internațională, iar în 1985 a câștigat Premiul John W. Campbell pentru „Cel mai bun tânăr scriitor”. Volumul de povestiri The Jaguar Hunter (1987; trad. rom. Vânătorul de jaguari, 2008) i-a adus distincțiile World Fantasy Award și Locus în 1988, povestirile Salvador și R&R fiind recompensate cu Locus și SF Chronicle în 1985, respectiv Locus, Nebula și SF Chronicle în 1987. De asemenea, nuvela Radiant Green Star, adaugată ulterior volumului, a câștigat Premiul Locus în 2001.