TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Immanuel Mifsud

Raftul Cartepedia

Immanuel Mifsud

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview În numele Tatălui (și al Fiului) În numele Tatălui (și al Fiului) Immanuel Mifsud
În stoc
17,29 lei

BIOGRAFIE

Immanuel Mifsud s-a născut în 1967, în orașul Paola din Malta. Este autorul a 17 cărți, fiind considerat liderul de generație al scriitorilor maltezi contemporani.
A început să scrie poezie și proză la 16 ani, colaborând totodată cu diverse trupe de teatru experimental. A pus în scenă piese de Cehov, Dario Fo, Max Frisch, Federico García Lorca, David Mamet sau Harold Pinter. Volumul său de proză scurtă Chimie (2005) a stârnit controverse încă de la apariție. Retras după publicare și apărut ulterior la o editură diferită, volumul i-a adus autorului acuzații de „pornografie” din partea presei conservatoare de limba engleză și a celei de orientare stângistă.

A publicat de asemenea literatură pentru copii – două cărți de povestiri și un volum de cântece de leagăn. Selecții din poemele sale au fost incluse în antologii importante precum: New European PoetsThe Echoing YearsIn Our Own Words: A Generation Defining ItselfLes Poetes de la Mediterranee și The World Record. Este laureat al National Book Award (2002) pentru volumul Sara Sue Sammut’s Strange Stories.