TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Geraldine Brooks

Raftul Cartepedia
Geraldine Brooks

Geraldine Brooks

Vezi toate cărţile
Preview Poporul cărții Poporul cărții Geraldine Brooks
Indisponibil
AdaugăPreview Domnul March Domnul March Geraldine Brooks
În stoc
17,91 lei
-10%
19,9 lei
Preview Oamenii cărții Oamenii cărții Geraldine Brooks
Indisponibil

BIOGRAFIE

Geraldine Brooks s-a născut în anul 1955 la Sydney, în Australia. A absolvit Universitatea din Sydney, şi a lucrat o vreme ca reporter, după care şi-a continuat studiile în Statele Unite ale Americii, cu un masterat în jurnalism la Universitatea Columbia, pe care l-a absolvit în 1983. În calitate de corespondentă a publicaţiei The Wall Street Journal, Geraldine Brooks a scris despre crizele din Orientul M?lociu, Africa şi Balcani. Împreună cu soţul ei, Tony Horwitz, cunoscut ziarist şi scriitor american, a primit în 1990 Premiul Hal Boyle pentru cea mai bună corespondenţă din străinătate, fiind astfel încununate relatările lor din zona de conflict a Golfului Persic.

În domeniul beletristic a debutat în 2001, cu romanul Year of Wonders, devenit imediat bestseller internaţional. În 2005 a publicat March (Domnul March) — inspirat de Micuţele doamne, de Louisa May Alcott — pentru care a primit, un an mai târziu, Premiul Pulitzer. People of the Book, apărut în 2008 şi publicat şi în limba română sub titlul Oamenii cărţii de Editura Leda în 2009, a fost distins, la rândul lui, cu mai multe premii literare. În 2011 a urmat un alt roman de succes Caleb’s Crossing.

Împreună cu soţul său şi cei doi fi i ai lor — Nathaniel şi Bizuayehu —, locuieşte în Martha’s Vineyard, Massachusetts, sau în celălalt cămin al lor, aflat în Sydney, Australia.