TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Cristian Clipa
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Studii: A absolvit în anul 1998 Facultatea de Litere, Filozofie și Istorie – Secția Istorie, iar în anul 1999 a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara. În anul 2004 a obținut titlul de Doctor în drept, cu distincția Magna Cum Laude, la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

Activitate profesională: Din anul 1999 este cadru didactic al Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, iar din anul 2013 este conferențiar universitar și director al Departamentului de Drept public.

Este avocat și fost membru al Consiliului Baroului Timiș, iar în perioada 2011-2015 a fost Prodecan al Baroului Timiș.

 

Publicații: Dintre cărțile publicate, amintim: Fundamentele ideologice ale dreptului administrativ. Volumul II, Tomul 2 - Specificitățile, Ed. Hamangiu, 2022; Fundamentele ideologice ale dreptului administrativ. Volumul II, Tomul 1 - Dialogurile, Ed. Hamangiu, 2022; Tratat practic de insolvență. Volumul I, ediția a 2-a, revizuită și adăugită – coautor (coordonatori: prof. univ. dr. Radu Bufan, Avocat dr. Andreea Deli-Diaconescu, Judecător dr. Mihaela Sărăcuț) Ed. Hamangiu, 2022; Drept administrativ. Teoria funcției publice (II). Noțiunea de funcție publică și categoria de funcționar public. Dreptul aplicabil. Răspunderea juridică a funcționarilor publici, Ed. Hamangiu, 2013; Organe și proceduri administrativ-jurisdicționale. Introducere în studiul administrației publice jurisdicționalizate, Ed. Hamangiu, 2012; Drept administrativ. Teoria funcției publice. (I) Raportul juridic de serviciu – noțiune, natură, părți, obiect și conținut, Ed. Hamangiu, 2011. Acestor volume li se adaugă un număr de peste 70 de articole și studii, publicate îndeosebi în revistele juridice din țară, pe subiecte circumscrise tematicii dreptului administrativ.

Actualizat în martie 2022.