TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Arthur Brand
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Arthur Brand este un celebru detectiv din lumea olandeză a artei, care a recuperat din mâini criminale peste două sute de opere de artă. Este, prin vocația lui, istoric al artei și consultant. Din dragoste față de acest domeniu, e personal interesat de recuperarea obiectelor pierdute de artă.

Interesul lui Brand pentru recuperarea de obiecte de artă a început pe când se afla în sudul Spaniei, în cadrul unui schimb studențesc. Acolo a cunoscut niște țigani alături de care a pornit în căutare de comori, iar asta a dus la descoperirea a trei monede de argint, datând de pe vremea romanilor. Această aventură l-a inspirat să întreprindă propria muncă de detectiv. 

A contribuit și la recuperarea picturii lui Salvador Dali, "Adolescență", când BBC l-a numit "Un Indiana Jones al lumii artei". Printre operele recuperate este și "La Musicienne", aparținând  artistei Tamara de Lempicka. Brand a recuperat inelul lui Oscar Wilde pe care l-a înapoiat celor de la Colegiul Magdalen din cadrul Universității Oxford, precum și tabloul "Buste de femme" de Picasso. A scris două cărți despre muncă sa de detectiv, iar documentarul olandez De Kunstdetective vorbește despre operele de artă pe care a reușit să le regăsească.