TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autor \ Antoine Compagnon
Vezi toate produsele

Antoine Compagnon Vezi toate produsele

Antoine COMPAGNON este profesor, teoretician și istoric literar specializat în literatură franceză. Născut pe 20 iulie 1950, la Bruxelles, fiul generalului Jean Compagnon și al lui Jacqueline Terlinden, absolvent al Școlii Politehnice și, ulterior, doctor în litere, este considerat în present unul dintre cei mai valoroși critici literari pe plan mondial, moștenitor și totodată critic al structuralismului și, în particular, un păstrător al tradiției inițiate de Roland Barthes. Profesor de literatură franceză la Universitatea Paris-Sorbonne (Paris IV) și la Universitatea Columbia din New York, face parte din 20006 din Înaltul Consiliu pentru Educație și a fost numit profesor la Collège de France.

În vara lui 2012, publică o cronică pe France Inter intitulată Un été avec Montaigne, însoțită, spre deliciul publicului de elită, de lectura actorului Daniel Mesguish. Ea va da naștere altor volume extrem de incitante, care se vor dovedi un success de librărie începând din vara imediat următoare, Un été avec Proust (2013) și în 2014 (Un été avec Baudelaire). În 2006, a fost distins cu Premiul pentru Critică Literară al Academiei Franceze, pentru studiul Antimodernii de la Joseph de Maistre la Roland Barthes.

De același autor: Noi, Michel de Montaigne (1980), Ferragosto (1985), Spiritul Europei (1993), Cinci paradoxuri ale modernității (1990), Demonul teoriei (1998).