TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Anna Bikova
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Anna Bîkova s-a născut în 22 noiembrie 1977 în oraşul Polevskoi din regiunea Sverdlovsk. În copilărie, mama sa, bibliotecară de meserie, lucra până seara târziu. O lua de la grădiniţa cu program prelungit şi o ţinea cu ea la serviciu până la ora 20:00. Acolo, micuţa Anna îşi petrecea timpul citind cărţi şi răsfoind reviste. Învaţă să citească de la 4 ani şi lectura cărţilor rămâne hobby-ul ei preferat.

Gândirea matematică o moşteneşte de la tată, inginer proiectant. După terminarea liceului, se mută în Ekaterinburg, unde locuieşte şi azi. Decizia de a urma cursurile facultăţii de matematică a dezamăgit-o pe profesoara de literatură (convinsă că Anna va alege jurnalismul) şi pe profesoara de desen (convinsă că Anna va continua studiul desenului). După 20 de ani, Anna Bîkova se simte mai atrasă de literatură şi de desen decât de matematică, dar nu regretă decizia luată, convinsă de ceea ce a spus Lomonosov, că matematica pune ordine în gândire.

După absolvire, predă matematica în ciclul gimnazial. După naşterea primului copil, descoperă că psihologia copilului o interesează mai mult decât predarea matematicii. La scurt timp, dă liceul pe grădiniţă, spre stupoarea colegilor, care nu au înţeles de ce a renunţat la cariera înfloritoare în învăţământul liceal pentru a fi o simplă educatoare.

După naşterea celui de-al doilea copil în 2010 termină facultatea de psihologie şi devine, astfel, psiholog, unul de succes. Anna Bîkova este şi o blogge-riţă de succes.