TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Adrian Șonka
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Adrian Șonka este astronom de mai bine de 20 de ani, timp în care a privit cerul și a învățat să observe multe tipuri de obiecte cosmice: stele variabile, asteroizi, planete, ocultații etc. În prezent, observă asteroizi și planete prin telescoapele Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” și cele ale Institutului Astronomic al Academiei Române. Ține cursuri de astronomie la Observator, Fundația Calea Victoriei, în școli, librării, oriunde unde găsește alți oameni pasionați care vor să afle mai multe.

A făcut studii de fizică și comunicare, dar, pentru că în România astronomia nu se învață în școală, cele mai multe lucruri le-a învățat singur, din pasiune. În prezent, lucrează la o teză de doctorat ce are ca subiect asteroizii care au la bază curenți de meteori.

Poate fi găsit la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” unde ține prezentări de planetariu și observații astronomice cu publicul. Din când în când organizează și ieșiri în afara orașului cu grupuri de pasionați de astronomie.

Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii și restul lumii este prima carte de astronomie pe care o scrie pentru copii și publicul larg.