TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viața interioară TR-CHA-VIAA0I-19-N-001
Viața interioară
Vezi
galerie

Viața interioară

de Christophe André

Titlu apărut în colecția Psihologie Practică la Trei

Id: #306929

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Viața interioară constituie un tumult de gânduri, imagini, amintiri, afecte și simțiri corporale, o multitudine nesfârșită de fenomene impalpabile, dar care ne marchează, adesea pe neștiute, deciziile. Viața interioară nu este însă o închidere într-o intimitate protectoare, ci o modalitate prin care percepem și digerăm lecțiile pe care ni le oferă lumea. Bazându-se pe neuroștiințe și mindfulness, Christophe André oferă cititorului 40 de exerciții de autocunoaștere, pentru o mai bună înțelegere a emoțiilor (fericire, gelozie, compasiune), a experiențelor existențiale (boală, succes, singurătate) și, nu în ultimul rând, a căilor de a accede la viața interioară (acceptare, iertare, introspecție). Plecând de fiecare dată de la un pasaj grăitor din marea literatură (de la Tolstoi și Rilke, la Pessoa și Cioran), cele 40 de lecții demonstrează cât de importantă este interioritatea într-o lume în care aparențele, urgențele și imperativul de a performa ne deconectează de la partea ascunsă a minții noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Christophe André

Traducător: Oltea Mihaela Cătineanu

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: La vie intérieure

ISBN: 978-606-40-0692-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

Pastilele introspective ale lui Christophe André sunt un soi de remediu "homeopatic" împotriva unei accelerații smintite care ne marchează corpurile și mai ales mințile. Pe parcursul acestor lecții, aflăm cât de importantă este forța vieții interioare, amenințată de diversele provocări ale lumii contemporane, printre care digitalizarea explozivă. Există o mulțime de trimiteri către aspectele spirituale ale umanului (prin subiecte, precum rugăciunea sau examenul de conștiință) – astfel, un continent neexplorat se lasă descoperit grație empatiei unui om de știință surâzător și iubitor de literatură.

La Croix

Conștientizarea deplină este o formă complexă de observare ecologică a vieții noastre interioare: noi nu încercăm să ne modificăm gândurile sau simțămintele, ci începem prin a le observa, prin a înțelege care este natura lor, care le este sursa și ce consecințe au. În ce scop? Ca să devenim mai buni, mai înțelepți, mai senini. Meditația, ca orice exercițiu de viață interioară, nu este o repliere asupra propriei persoane, ci o modalitate de a ne deschide către lume, de a o înțelege, pentru a reveni apoi asupra noastră mai calmi și mai lucizi; este opțiunea pentru o modalitate de a răspunde inteligent situațiilor de viață, în loc de a reacționa impulsiv.

Christophe André
Christophe André
Christophe André
Autor

Christophe André este psihoterapeut și medic psihiatru la Spitalul Saint-Anne di...

vezi autor