TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Războiul
Războiul
Vezi
galerie

Războiul

de Margaret MacMillan

Id: #420760

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum ne-au modelat conflictele
 

Descriere produs

Este pacea un nonsens?
Autoarea bestsellerurilor Făuritorii păcii, Războiul care a pus capăt păcii și Oamenii istoriei ne oferă o perspectivă provocatoare asupra războiului ca o componentă esențială a umanității.

Margaret MacMillan analizează modalitățile în care războiul a influențat societatea umană și cum transformările ce au marcat organizarea politică, tehnologia sau ideologiile au afectat felul în care – și rațiunile pentru care – luptăm. Lucrarea de față explorează o serie de chestiuni mult dezbătute și controversate: Când au început războaiele? Suntem destinați, prin natura noastră umană, să ne luptăm unii cu alții? De ce a fost războiul descris ca fiind cea mai organizată activitate umană? De ce războinicii sunt în marea lor majoritate bărbați? Este războiul întotdeauna sub propriul nostru control? Bazându-se pe lecțiile oferite de războaiele din trecut, de la istoria clasică până la ziua de azi, MacMillan revelează multiplele fațete ale războiului – felul în care ne-a determinat trecutul, viitorul, viziunea asupra lumii și propria concepție despre noi înșine.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Margaret MacMillan

Traducător: Smaranda Câmpeanu

Data apariției: ianuarie 2022

Titlu original: War: How Conflict Shaped Us

ISBN: 9786064012104

Copertă: Paperback

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: societate

 

Opinii editoriale

Margaret MacMillan a scris încă o carte de referință… Are dreptate când afirmă că trebuie, mai mult ca niciodată, să reflectăm la război. Și ne-a arătat cum să o facem, în această carte strălucită, elegant scrisă.

H.R. McMaster

Un istoric eminent explorează una dintre forțele centrale ale istoriei omenirii. Această lucrare, ce oferă o lectură plăcută și convingătoare, este încă un tur de forță semnat Margaret MacMillan!

Joseph S. Nye, Jr.

Clausewitz a scris Despre război pentru a-i instrui pe militarii de profesie; Margaret MacMillan a scris Războiul pentru a explica acest «mister tulburător și neliniștitor» celorlalți dintre noi. Ea investighează, cu franchețe și umanitate, teroarea și fascinația pe care o emană acest subiect, precum și anvergura și persistența lui. Numai un istoric cu știința amplă, cunoașterea aprofundată a surselor istorice, claritatea de gândire și măiestria stilistică a lui MacMillan ar putea reuși să cuprindă atât de strălucit o temă atât de vastă într-un singur volum.

Robert B. Zoellick
Margaret MacMillan
Margaret MacMillan
Autor

Autoarea de origine canadiană Margaret MacMillan este un istoric de renume mondi...

vezi autor