TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Orașul minciunilor. Dragoste, sex și moarte la Teheran PO-RAN-OMDSIM-15-N-001
Orașul minciunilor. Dragoste, sex și moarte la Teheran
Vezi
galerie

Orașul minciunilor. Dragoste, sex și moarte la Teheran

de Ramita Navai

Titlu apărut în colecția Hexagon la Polirom

Id: #242312

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Adevăratul Teheran este ascuns vederii: aici prostituatele sunt frecventate de mullahi, există laboratoare clandestine de metamfetamină, fetele apelează la chirurgi pentru a-și recăpăta virginitatea și filme porno făcute de amatori sunt postate pe internet și vândute în bazaruri. De-a lungul bulevardului Vali Asr, care străbate Teheranul de la nord la sud, se desfășoară poveștile a opt iranieni din diferite clase sociale. E o lume a gangsterilor, a mondenelor, a soțiilor supuse și a voluntarilor din miliția civilă – oameni obișnuiți obligați să ducă o viață neobișnuită. În poveștile sale, Ramita Navai ne oferă un tablou memorabil al Iranului modern și ne arată ce înseamnă să trăiești, să iubești și să supraviețuiești sub un regim opresiv. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ramita Navai

Traducător: Ciprian Şiulea

Data apariției: decembrie 2015

Titlu original: City of Lies: Love, Sex, Death and the Search for Truth in Tehran

ISBN: 978-973-46-5769-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: supraviețuire

 

Opinii editoriale

 „O vedere panoramică asupra societății din Teheran, de la vilele din nordul orașului care imită arhitectură grecească și în care locuiesc parveniții la centrul plin de studenți, comercianți și tinere «suficient de machiate că să-l șocheze și pe un travestit» și la cocioabele și sărăcia din sud.” 

The Wall Street Journal

 „O carte fascinantă care pleacă de la premisa că, pentru a supraviețui sub un regim opresiv în care guvernul consideră că are dreptul să se amestece chiar și în cele mai intime aspecte ale vieții cetățenilor, ești obligat să minți... O descriere într-un stil minunat a vieții oamenilor din Teheran – «maeștri în manipularea adevarului», spune Ramita Navai –, chiar în momentul în care țara lor pare să se mai deschidă.”  

The Sunday Times