TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dragoste între egali
Dragoste între egali
Vezi
galerie

Dragoste între egali

de Dr. Polly Young-Eisendrath

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

Id: #431023

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Relația ca o cale spirituală
 

Descriere produs

Ce înseamnă iubirea în contextul actual? Sunt încă relevante arhetipurile relaționale trăite de părinții și bunicii noștri pentru modul în care privim astăzi relația de cuplu? Conviețuirea și cooperarea în soluționarea problemelor alături de un partener care ar trebui să ne fie cel mai bun prieten, copărinte, partener sexual și poate partener de afaceri, într-o relație reciprocă și mutuală, reprezintă un demers revoluționar în care nu mai putem apela nici la vechile arhetipuri și mituri și nici la actualele modele neurologice și biologice. Pornind de la bogata sa experiență de psihoterapeut și de la studiile recente din psihologia contemporană, Polly Young-Eisendrath ne oferă un mod de a înțelege relația de cuplu ca dragoste între oameni egali, care împărtășesc aceleași valori și obiective și un ghid în construirea acestui tip de relație. Vom afla cum să identificăm proiecțiile pe care le facem când suntem îndrăgostiți și să le retragem, să-l descoperim pe celălalt și să onorăm diferențele dintre noi, sporind astfel forța relației.


Indiferent de cât de mult sex sălbatic facem pentru plăcere, dragostea cere altceva de la noi. Și chiar după multiple acte sexuale, cu același partener sau nu, majoritatea dintre noi își doresc dragostea unui partener devotat care ne trezește sentimentul de „acasă". Majoritatea dintre noi caută un companion, un prieten adevărat, alături de care să îmbătrânim. De aici rezultă că dragostea este acea atitudine sau context înăuntrul căruia desfășurăm toate activitățile alături de un partener. Cu alte cuvinte, dragostea nu este un sentiment, ci un fel de a-l purta în inima voastră pe un altul.

Polly Young-Eisendrath



Dragostea nu se poate transforma în dragoste adevărată decât dacă ambii parteneri sunt capabili de dezvoltare spirituală și psihologică. Dragostea are potențialul de a crea un nou tip de individ: o persoană care poate tolera conflictul fără să distrugă o legătură sau să-și piardă onestitatea. Știind că orice conflict se poate rezolva, ea poate învăța să conviețuiască cu un partener egal într-o atmosferă armonioasă. Ea înțelege importanța atât a reținerii cât și a angajamentului de-a lungul vieții în rolul de martor al vieții celuilalt și, reciproc, de persoană a cărei viață stă sub imperiul prezenței celuilalt.

Polly Young-Eisendrath

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dr. Polly Young-Eisendrath

Ilustrator: Andrei Gamarț

Traducător: Irina Henegar

Data apariției: iulie 2023

Titlu original: Love Between Equals: Relationship as a Spiritual Path

ISBN: 978-606-40-1945-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: iubire, prietenie, familie, cuplu

Dr. Polly Young-Eisendrath
Dr. Polly Young-Eisendrath
Autor

Polly Young-Eisendrath este psiholog și analist jungian, predă psihiatrie la Uni...

vezi autor