TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nimeni nu scapă 978-973-34-1381-3
Nimeni nu scapă
Vezi
galerie

Nimeni nu scapă

de Boris Vian

Id: #432358

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ideea acestui roman polițist, pe care l-a schițat în 1950, i s-a părut lui Boris Vian minunată, pe bună dreptate. Grefat pe un schelet de tra­gedie greacă, policier-ul Nimeni nu scapă este ingenios, palpitant, plin de referințe la jazz-ul și cinema-ul epocii, dar și o declarație serioasă împotriva războiului. Cel puțin așa este roma­nul finalizat, după o prelucrare în extraordina­rul atelier OuLiPo.

 

Frank Bolton, colonel american în retragere, revine în țară cu o mână artificială după ce a fost rănit în război, dar nu are parte de liniște și pace nici acum. Una după alta, fostele lui iubite cad victime ale unui criminal în serie. Iar lista femeilor din viața lui se apropie de final…

 

Primele patru capitole sunt scrise integral de Boris Vian, dar nu i-a fost dat să își ducă la bun sfârșit acest proiect, probabil destinat a fi pu­blicat sub celebrul pseudonim Vernon Sullivan. După șaizeci de ani, moștenitorii lui Vian au încredințat misiunea de a completa romanul grupului OuLiPo (Ouvroir de littérature poten­tielle), pentru a marca astfel anul centenarului Boris Vian. Scris după sinopsisul lui Vian, Nimeni nu scapă este o operă colectivă pentru care OuLiPo, după cum veți vedea, nu a făcut deloc economie de efecte speciale!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Boris Vian

Traducător: Alina Hlinschi

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-973-34-1381-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Univers

Teme: moarte, război

Boris Vian
Boris Vian
Autor

Poet francez, de asemenea, dramaturg și comentator muzical, Boris Vian s-a născu...

vezi autor