TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ultima licornă 978-973-34-1528-2
Ultima licornă
Vezi
galerie

Ultima licornă

de Peter S. Beagle

Id: #208159

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O poveste emoționantă despre iubire, pierdere și miracole, care a încântat milioane de cititori din întreaga lume. Un adevărat clasic al genului fantasy.


Licorna trăiește singură în pădurea ei, fără să știe că lumea este din ce în ce mai lipsită de magie, iar semenii ei au dispărut de pe fața pământului. Dar într-o zi, ascultând din umbră discuția dintre doi vânători, își dă seama că ar putea să fie ultima din neamul ei, iar oamenii nici măcar nu mai cred în existența acestor făpturi legendare.


Tulburată, licorna pornește în căutarea celorlalți, într-o aventură care o va purta până la marginea mării, în regatul sinistru al regelui Haggard. Pe drum ajunge să fie ținută captivă în cușca unui bâlci, de unde este eliberată de magicianul Schmendrick, care-i va deveni tovarăș de drum. O vrajă o transformă, pentru o vreme, într-o fată de o frumusețe nemaivăzută, și astfel nemuritoarea licornă ajunge să cunoască trecerea necruțătoare a timpului, fragilitatea și vulnerabilitatea condiției umane, regretul, dar și forța magică a iubirii.


Vândut în peste 6,5 milioane de exemplare în douăzeci și cinci de limbi, romanul Ultima licornă a fermecat cititorii timp de mai mult de cincizeci de ani.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Peter S. Beagle

Traducător: Ana-Veronica Mircea

Data apariției: septembrie 2023

Titlu original: The Last Unicorn

ISBN: 978-973-34-1528-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: magie, aventură, emoții, iubire

Editura: Univers

 

Opinii editoriale

"Despre cele mai frumoase povesti nu intotdeauna gasesti ceva de spus care sa se potriveasca cu adevarat «firii» lor. Unele dintre ele sint atit de frumoase incit, dincolo de orice s-ar spune despre frumusetea lor, se desprinde magic un drum care nu e decit al povestii si ramine al ei. Asta e, cred, povestea-in-sine."

martie 2005, Cuvântul - Laura Marin

"Un roman la fel de frumos ca «Alice in tara minunilor» si «Stapinul inelelor».” 

The Saturday Review

"Aceasta carte imi va bintui probabil toata cariera literara. O data cu trecerea timpului devine un fel de oracol personal care-mi spune lucruri uitate sau bine ascunse chiar de mine insumi.” 

Peter Beagle