TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nimeni nu părăsește Palo Alto 978-606-097-325-6
Vezi
galerie

Nimeni nu părăsește Palo Alto

de Yaniv Iczkovits

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas

Id: #433592

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman nominalizat în 2021 la Premiul Sapir pentru Literatură • Bestseller în Israel imediat după apariție • Serialul realizat pe baza cărții va fi difuzat de rețeaua TV Keshet Media Group.

 

Romanul Nimeni nu părăsește Palo Alto este o incursiune tulburătoare în lumea emoțiilor, Yaniv Iczkovits așezând într-o poveste coerentă trăiri viscerale, greu de exprimat într-un limbaj mediat de cuvinte. Personajele sale, legate printr-un invizibil fir roșu al singurătății, sunt întoarse spre ele însele și spre propriile realități interioare, în încercarea simultană și aparent paradoxală de a stabili un contact cu lumea și de a se proteja de ea. Fiecare dintre ele s-a născut sub semnul traumei, încercând să descopere un sens pentru propria existență, iar Iczkovits aduce în prim-plan vulnerabilitățile și fricile lor cele mai adânci.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yaniv Iczkovits

Traducător: Ioana Petridean

Data apariției: decembrie 2023

ISBN: 978-606-097-325-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 424

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: emoții

 

Opinii editoriale

„Iczkovits deține magia aceea care trăiește în marii scriitori și în marile povești, sclipirea aceea care face marea literatură.”

Yoram Kaniuk

„Scris pe structura aparentă a unei cărți polițiste, Nimeni nu părăsește Palo Alto este un roman psihologic, puternic teatral, iar cortina, atunci când se ridică, dezvăluie și umbrele celor din culise. În culise nu stau doar personajele din trecut, ci stă de veghe ceea ce se poate numi suflet, și pe care trupul ar vrea să-l tragă după el. Titlul ales pentru acest roman care se deschide ca foițele de ceapă, pliu după pliu, asta și vrea să spună: nimeni nu poate să-l lase în casa copilăriei pe copilul care a fost și să treacă într-o altă viață, ca și cum ar face un salt care schimbă complet lumea.”

Magda Grădinaru
Yaniv Iczkovits
Yaniv Iczkovits
Autor

Yaniv Iczkovits (n. 1975) este un scriitor și scenarist israelian, ai cărui buni...

vezi autor