TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
A fost odată la Hollywood
Vezi
galerie

A fost odată la Hollywood

de Quentin Tarantino

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #423383

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După cum declară Tarantino, romanul A fost odată la Hollywood este „o regândire totală a întregii povești din film”, comică, savuroasă, uneori dură, în care a adăugat detalii diferitelor secvențe și personaje, inclusiv mai multe capitole ce dezvăluie latura aventuroasă și sinistră a cascadorului Cliff Booth (personaj interpretat în film de Brad Pitt), o paranteză narativă despre demonul hipiot Charles Manson și noi întâmplări al căror protagonist este steaua pălind Rick Dalton (personaj interpretat în film de Leonardo DiCaprio).


Pe scurt, tot ce a rămas ascuns, nespus și neexplicat în filmul de Oscar, adică imensul volum al aisbergului de dincolo de peliculă: detalii toride, crime nerezolvate, secrete din culisele industriei, anecdote sordide despre staruri care întruchipează pentru fani perfecțiunea sau momente sublime de pe platourile de filmare ale unor filme de mult uitate. Avem în roman anul 1969, muzica, mașinile, filmele și spectacolele TV ale epocii. Și, mai ales, avem Hollywoodul, cu minciuna feerică și realitatea brutală, așa cum ni le livrează un maestru al povestirii care-l cunoaște ca pe propriile buzunare. Rezultatul: o epopee a culturii americane din anii ’60, ai cărei zei și eroi descind din și aspiră la Olimpul de pe Coasta de Vest – fabrica de visuri de pe colinele Hollywoodului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Quentin Tarantino

Traducător: Iulia Gorzo

Data apariției: mai 2022

Titlu original: Once Upon a Time in Hollywood

ISBN: 978-606-779-991-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: conflict, succes

 

Opinii editoriale

Deja faimos pentru filmele sale, Tarantino se dovedește o adevărată forță literară.

Booklist

În acest roman, Tarantino reușește cel mai dificil truc din lume, ca povestea sa să fie fluidă și să se citească pe nerăsuflate.

The New York Times

Romanul ne aduce aminte că Tarantino este, de fapt, un foarte bun scriitor, și că nu e deloc surprinzător faptul că strălucirea sa ca scenarist s-a transferat în ficțiune, în dialogurile ca niște focuri de artificii, dar și în pietrele de temelie ale narațiunii.

The Guardian
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino
Autor

Quentin Tarantino (n.1963) este, poate, cel mai zgomotos dintre copiii teribili...

vezi autor