TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Oamenii țarului nostru 978-606-097-238-9
Oamenii țarului nostru
Vezi
galerie

Oamenii țarului nostru

de Ludmila Uliţkaia

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #429526

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Povestiri
 

Descriere produs

„Gama impresionantă de experiențe, idei și emoții capătă în opera Ludmilei Ulițkaia o formă literară impecabilă, fără a perturba naturalețea limbajului și spontaneitatea unei curgeri fluente a discursului. Cărțile sale pun în discuție chestiuni incomode, care îi privesc deopotrivă pe învingători și pe învinși, eroi și trădători, criminali și victime. Cu un conținut moral și spiritual ridicat – ale cărui surse se găsesc în iudaism și creștinism –, opera ei explorează relațiile ambigue și complexe dintre bine și rău.” — Motivația juriului Premiului Formentor, 2022

 

Oamenii țarului nostru reunește tablouri și personaje cât se poate de diverse – fiice de scriitoare împovărate de descendența lor, frumoase apăsate de propria frumusețe, un reglor la o fabrică de ceasuri atras de scrierile lui Rudolf Steiner, o moldoveancă îndrăgostită de viață, un olandez antipatic, o pisică recalcitrantă, apartamente la comun în care locatarii sunt nevoiți să-și ducă zilele într-o resemnare mocnind a furie, un tren cu lume pestriță, avioane militare străbătând neliniștitor cerul în august 1968... Crâmpeie de viață ce par a se combina infinit în imagini perfect coerente, ca bucățelele de sticlă colorată dintr-un caleidoscop, pentru a reda povestea omului obișnuit, cu visuri mărunte sau mari aspirații, cu duioșii, răutăți, iubiri, invidii, bucurii, suferință, dezamăgiri și moarte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ludmila Uliţkaia

Traducător: Gabriela Russo, Luana Schidu

Data apariției: mai 2023

ISBN: 978-606-097-238-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: emoții, iubire, moarte, Melancolie

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

„Departe de nihilismul autorilor postmoderni, Ludmila Ulițkaia se reven­dică de la moștenirea umanistă a clasicilor ruși, precum Tolstoi, Cehov și Nabokov. Panorama înfățișată de Ulițkaia este foarte departe de mitul sovietic al unei vieți ușoare și strălucitoare. Făcând țăndări «optimismul istoric» de paradă, ea denunță nedreptățile și discriminările din societatea rusă de ieri și de azi.”

Karine Alaverdian

„Principala trăsătură a scrisului Ludmilei Ulițkaia constă în faptul că reintroduce umanitatea și compasiunea în cărțile ei.”

Hélène Mélat
Ludmila Uliţkaia
Ludmila Uliţkaia
Autor

Ludmila Uliţkaia s-a născut într-un sat din Urali în 1943. După ce îşi ia master...

vezi autor